ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Oskar valgte å ikke være russ

Oskar Tørres Lindstad Foto: Per Magne Moan

Elevrådslederen ved Røros VGS er avgangselev uten rød dress.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

LESERBREV:

Kjære skoleelev som går ei fremtidig russetid i møte!

Det er nok lenge siden jeg selv tok valget om ikke å være russ. Det var vanskelig å stå frem med det, og derfor sa jeg gjerne at joda, jeg skal være russ, men på min egen måte.

Hele dette evinnelige maset fra disse kommersielle aktørene som skulle hjelpe meg med mitt livs beste opplevelse, russetiden, mot at jeg betalte så det holdt selvfølgelig, kan gjøre noen og en hver smått trassig. Jeg skulle i alle fall ikke kaste så mye som et rødt øre inn i det kapitalistiske markedssirkuset der.

Tenk på de sosiale forskjellene i samfunnet. Det er trist at det skal måtte koste så mye å feire denne russetida. Det er skremmende å høre eksempler hvor foreldre tar opp lån for å finansiere russetiden til barnet sitt, fordi alternativet om å stå utenfor russetiden er utenkelig.
Det å føle på et utenforskap kan være noe av det vondeste som er.

Det å kjenne seg annerledes kan for mange være en utfordring, og noe de ikke tør våge seg utpå med. Nettopp derfor er det så snart gjort å bare følge strømmen, legge seg på den samme linjen som alle andre rundt en. Man blir mindre konsekvensanalytisk, mer opptatt av det overfladiske, men verst av alt, man blir mindre lykkelig! Den som våger å være seg selv, bygge sin egen integritet og stå for det en brenner for blir den lykkeligste!

Det er så viktig at du som nå går i ungdomsskolen og på videregående vet at det er ingen som stiller noen som helst krav til hvordan russefeiringen skal være for deg!

Dette bestemmer du helt selv. Det viktigste er at du gjør det til noe som er bekvemt for deg selv. Tør å ta egne valg, tør å gå egne veier.

Du må ikke kjøpe den minste pakka fra russeservice, de tar seg alt for godt betalt, og du blir ikke nødvendigvis lykkeligere av det. Bli med på det som er gøy, russerevyen for eksempel. Ta inkluderingsdugnaden i egne hender og sørg for at russetiden blir noe som alle kan få føle seg som en del av, fordi de får gjøre den til noe de ønsker selv!

Oskar Tørres Lindstad

Elevrådsleder ved Røros VGS og avgangselev uten rød dress

Nøkkelord

ANNONSE