Nea Radio

Oskar valgte å ikke være russ

Oskar Tørres Lindstad Foto: Per Magne Moan

Elevrådslederen ved Røros VGS er avgangselev uten rød dress.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

LESERBREV:

Kjære skoleelev som går ei fremtidig russetid i møte!

Det er nok lenge siden jeg selv tok valget om ikke å være russ. Det var vanskelig å stå frem med det, og derfor sa jeg gjerne at joda, jeg skal være russ, men på min egen måte.

Hele dette evinnelige maset fra disse kommersielle aktørene som skulle hjelpe meg med mitt livs beste opplevelse, russetiden, mot at jeg betalte så det holdt selvfølgelig, kan gjøre noen og en hver smått trassig. Jeg skulle i alle fall ikke kaste så mye som et rødt øre inn i det kapitalistiske markedssirkuset der.

Tenk på de sosiale forskjellene i samfunnet. Det er trist at det skal måtte koste så mye å feire denne russetida. Det er skremmende å høre eksempler hvor foreldre tar opp lån for å finansiere russetiden til barnet sitt, fordi alternativet om å stå utenfor russetiden er utenkelig.
Det å føle på et utenforskap kan være noe av det vondeste som er.

Det å kjenne seg annerledes kan for mange være en utfordring, og noe de ikke tør våge seg utpå med. Nettopp derfor er det så snart gjort å bare følge strømmen, legge seg på den samme linjen som alle andre rundt en. Man blir mindre konsekvensanalytisk, mer opptatt av det overfladiske, men verst av alt, man blir mindre lykkelig! Den som våger å være seg selv, bygge sin egen integritet og stå for det en brenner for blir den lykkeligste!

Det er så viktig at du som nå går i ungdomsskolen og på videregående vet at det er ingen som stiller noen som helst krav til hvordan russefeiringen skal være for deg!

Dette bestemmer du helt selv. Det viktigste er at du gjør det til noe som er bekvemt for deg selv. Tør å ta egne valg, tør å gå egne veier.

Du må ikke kjøpe den minste pakka fra russeservice, de tar seg alt for godt betalt, og du blir ikke nødvendigvis lykkeligere av det. Bli med på det som er gøy, russerevyen for eksempel. Ta inkluderingsdugnaden i egne hender og sørg for at russetiden blir noe som alle kan få føle seg som en del av, fordi de får gjøre den til noe de ønsker selv!

Oskar Tørres Lindstad

Elevrådsleder ved Røros VGS og avgangselev uten rød dress

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...