Nea Radio

Hommelvik kirke trenger nytt orgel:

Orgelaksjonen «Nye Toner»

Leder i menighetsrådet, Øystein Sneisen, presenterer orgelaksjonen og ønsker velkommen til åpent bedehus. Foto: Anette Fossmo

Hommelvik menighet selger kunstrykk til inntekt for nytt orgel.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Lørdag 12.september arrangerte menighetene i Hommelvik og Malvik åpent bedehus i Hommelvik. Arrangementet som har fått navnet Nye toner fungerte som et «kick-off» for salg av kunstrykk som skal gå til inntekt for nytt orgel i kirken. Det var også salg av vaffel, kaffe og god prat. Alt i alt en hyggelig måte å bruke lørdagen på.

- Orgelaksjonen ble startet opp for noen få år tilbake. Det nye menighetsrådet hadde ambisjoner om å starte opp for fult igjen på slutten av året i fjor, men så kom Korona. Så det har ligget i brakk alt sammen i et halvt år. Men nå starter vi opp og vi trenger 4,5 millioner, som orgelet koster ferdig montert. Så det er ganske ambisiøst. Men vi prøver i dag å starte opp på ny med ulike aktiviteter, forklarer leder i menighetsrådet Øystein Sneisen.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

Kunstrykket – fått med essensen av Hommelvik

Som en pangstart på aksjonen har de engasjert kunstner Bjørg J. Eigard, som har laget kunsttrykkene som fra nå av og utover vil bli solgt til inntekt for det nye orgelet. Eigard var selv til stede lørdag og fortalte litt om prosessen rundt kunstverket. Sneisen er fornøyd med resultatet:

- Det blir bare finere og finere. Hun har jo fått med særpreg fra Hommelvik, rester fra kaien, kirketårnet og det som er mottoet for aksjonen: nye toner i Hommelvik kirke. Så jeg synes hun har truffet kjempe godt, jeg er veldig godt fornøyd med produktet hun har levert, forteller Sneisen.

- Utrykket nye toner tror jeg kom opp under en kaffekopp, det er ofte slik de gode ideene kommer. Jeg kan ikke si når men jeg tror det var over en kaffekopp, fortsetter han.

- Det er 100 trykk som er til salgs nå, som er nummerert og signert av kunstneren. Så vil vi jo etter hvert høre i fra oss, slik at folk skal få muligheten til å kjøpe bildene. Vi kan ikke ha de liggende på et lager, opplyser han.

Kunstner Bjørg J. Eigard forteller om prosessen rundt kunsttrykket, fra start til slutt. På veggen bak får man en smakebit på arbeidet under veis - til høyre ser man utgangspunktet til det ferdige trykket. Foto: Anette Fossmo

En mer folkelig kirke

Orgelet som per dags dato står i Hommelvik kirke begynner å bli ganske gammelt. Det var ferdig montert for over 70 år siden, i tillegg har teknologien forandret seg mye siden den gang. Man hører det ikke nødvendigvis i kirken, men mye av det skyldes at de som spiller med vilje ungår de tonene. Så behovet for et nytt orgel er sterkt til stede.

Som videre aktiviteter for inntekt håper Sneisen at det blant annet kan være interesse for å holde åpent bedehus litt oftere.

- Vi hadde jo en tanke om at vi skulle ha åpent en lørdag i måneden, slik at folk kan komme innom om ikke annet for å ta en kopp kaffe. Dette [lørdagens arrangement] er jo et forsøk innenfor de reglene som er og i dag synes vi det har det vært veldig bra, sier Sneisen.

- Så vil vi ha ulike aktiviteter både for å få solgt flere trykk og få inn flere penger til orgelet. Blant annet vil jeg nevne at vi skal synge julen inn den 8. desember. Så vi håper at kirken skal kunne brukes og kanskje bli mer folkelig enn hva den har vært innimellom, legger han til.

Og samle inn 4,5 millioner selv er litt vel ambisiøst og vil nok ta litt for lang tid. Derfor håper Sneisen på støtte fra kulturlivet og bedrifter i kommunen:

- Det er ingen hemmelighet at kirken i Hommelvik er et veldig godt konsertlokale. Det fortjener instrumenter som står til akustikken i lokalet, avslutter han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...