Nea Radio

Nea Radio

Ordførertur i Selbu

ORDFØRERTUR: Ordfører Ole Morten Balstad (t.v.) og Knut Erling Flataker, daglig leder i Trondheimsregionens friluftsråd fra fjorårets ordførertur i Selbu

Trondheimsregionens friluftsråd er godt i gang med ordførerturene sine. Trondheim og Klæbu har vært på ordførertur, onsdag 5. juni er det tur i Selbu, og tirsdag 11. er det tur i Malvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ordførerturene i Trondheimsregionen har blitt en tradisjon og startet første gangen med at Trondheimsregionens friluftsråd utfordret ordførerne i friluftsrådets medlemskommuner til å bruke en ”ordførertur” som ledd i markeringa av at Friluftsloven var 50 år i 2007.
Samt at ordførerne gjennom en tur fremmer friluftsliv som en helsebringende, trivselskapende og miljøvennlig fritidsaktivitet i samsvar med Friluftslovens formål.

Tolv turer så langt

Ordførerne i friluftsrådets medlemskommuner Klæbu, Malvik, Melhus, Selbu, Skaun og Trondheim har gjennom tolv år invitert sambygdinger og andre ut på 72 ulike ordførerturer til sine utvalgte turmål. Ordførerturene er også en ypperlig mulighet for å bli bedre kjent i eget og andre turområder i regionen, samt en flott mulighet til å treffe ordføreren under andre omstendigheter når en er ute på tur.

Gode signal

Også i år har Trondheimsregionens friluftsråd utfordret medlemskommunenes ordførere til å være turledere på hver sin tur.
Turveier, stier og turskiløyper er den viktigste arenaen for folk flest og den enkleste måten å stimulere alle til en bedre livskvalitet og bedret folkehelse.

- Det at ordførerne arrangerer turer for innbyggerne sine er et signal om at disse kommunene ønsker å tilrettelegge bedre og øke fokuset på helsefremmende aktiviteter som dette er, sier initiativtaker Knut Erling Flataker, daglig leder i Trondheimsregionens friluftsråd.

- Når ordførerne i Klæbu, Malvik, Melhus, Selbu, Skaun og Trondheim nå tar med seg folk ut på tur, er dette helt i tråd med signalene som kommer fra helsemyndighetene. Hvis målet er å få flere i aktivitet og en bedre utjevning av helseforskjeller, samt bidra til økt integrering, må vi ta i et tak for å få motivert alle til å dra ut på tur, gjerne i sitt eget nærområde, sier Flataker.

Seks ordførerturer

Trondheim kommune med ordfører Rita Ottervik gikk på tur langs Hjertepromenadenmandag 13. mai.
Klæbu kommune med ordfører Kirsti Tømmervold inviterte på tur i den nye Sentrumsrunden mandag 27. mai, mens Selbu kommune med ordfører Ole Morten Balstad i spissen inviterer på tur til Håinnsjøen i Renåa onsdag 5. juni.

Malvik kommune med ordfører Ingrid Aune inviterer på tur til Storfossen og de nye tilretteleggingstiltakene i Homlavassdraget tirsdag 11. juni.
For de som ønsker å gå Homlastien tilbake til Hommelvik, vil det bli satt opp busser fra rådhuset i Hommelvik.
Skaun kommune med ordfører Jon P Husby inviterer på tur til Rundhaugen på Mjølhuskjølen onsdag 12. juni, og Melhus kommune med ordfører Gunnar Krogstad inviterer på tur til Mælberget på Gåsbakken på grensa til Meldal torsdag 13. juni.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Ingen rypejakt

Ingen rypejakt

- Det er ikke forsvarlig å åpne for jakt på lirype, fjellrype og skogsfugl i Roltdalen og Nålbogen statsallmenning i høst, mener Selbu fjellstyre.

Ny satsing på Nygar'n

Ny satsing på Nygar'n

- Sats på ungdom, det er der motet er, sier gardbruker Jo Kjetil Stokke på Nygar'n i Innbygda.

Selbu fiber-pilot

Selbu fiber-pilot

Selbu kan bli pilot-kommune for fiberutbygging i Trøndelag.

Ulykke på fv30

Ulykke på fv30

En bil har kjørt inn i en bergvegg, fører er ute av bilen.

Feiret Trestakk

Feiret Trestakk

Onsdag markerte Equinor på Tangen i Stjørdal produksjonsstart på Trestakk-feltet.

Rød-grønt i Tydal

Rød-grønt i Tydal

Etter kommunevalgdebatten i Tydal kan vi i det minste slå fast at det blir rød-grønt flertall i det nye kommunestyret (!).

Siste nytt i Trøndelag Vis flere

Kaffegjesten: Trond Hoseth

Kaffegjesten: Trond Hoseth

Etter Ingrid Aunes plutselige bortgang, måtte Arbeiderpartiet i Malvik finne en ny ordførerkandidat før valget. Han er kaffegjest i Nea Radio denne uka.

Matfestivalen vokser videre

Matfestivalen vokser videre

Norges beste lokalmatfestival? 2019 ble et nytt rekordår - aldri før har så mange besøkt og handlet så mye på Trøndersk Matfestival.

Trøndelag stemmer: Se debatten fra Røros her

Trøndelag stemmer: Se debatten fra Røros her

- En bedre skole for alle - ikke de få

- En bedre skole for alle - ikke de få

- I Trøndelag trenger vi flere - ikke færre lærere. Vi trenger flere - ikke færre lærlinger. Vi trenger at flere - ikke færre elever fullfører videregående. Vi trenger en skolestruktur som er nær der elevene bor og som ikke presser de svakeste elvene til å flytte på hybel for å få skoleplass, skrive...

Posten trår til med sykkelfrimerker

Posten trår til med sykkelfrimerker

Norge har hatt mellom 200 og 300 fabrikker som har laget sykler av alle typer, fasonger og prisklasser. Nå gir Posten ut fire frimerker med noen av de mest ikoniske modellene.

Det var jobbmuligheter som førte dem til Røros

Det var jobbmuligheter som førte dem til Røros

Tilflytterfamilien bestående av fire nye innbygger i Røros, kom flyttende på grunn av jobbmulighetene og trainee-programmet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...