Nea Radio

Ordførerene duellerer

Duellerer: Steinar Saghaug (t.v), ordfører i Indre Fosen og hans mentor Hans Tronstad, ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad, varaordfører i Tydal, Børge Hansen og hans mentor Øyvind Østbyhaug. Foto: Anne Gundersen

Ordførerduellen er i gang. Nea Radio fikk en prat med noen av dem før startskuddet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

37 ordførere kjemper om heder og ære på skytebanen på Frigården. Selbus representant, Ole Morten Balstad tar det hele med knusende ro.

– Jeg har trent en gang og følte at det gikk så bra at resten av tiden har jeg brukt på autogen trening, sier Balstad som mener å ha knekt koden for å hente inn seieren.

– Jeg satser på å begynne på topp og å jobbe meg nedover!

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Vara med ambisjoner

Børge Hansen er varaordfører i Tydal og har ambisjoner om å gjøre det godt i konkurransen.

– Jeg tror jeg ligger veldig godt an og har ikke minst planer om å slå nabo Balstad, mener Hansen bestemt, og sier videre at han håper at premien er en reise, eller kanskje en klubbe han som varaordfører kan ha helt for seg selv. Han har hatt Øyvind Østbyhaug som mentor og Østbyhaug har brukt gulrot til fordel for pisken i oppløpet.

Kommunesammenslåing

Steinar Saghaug er den eneste ordføreren fra en helt nysammenslått kommune, nemlig Indre Fosen.

– Det er klart jeg kjenner litt ekstra på prestasjonsangsten, innrømmer han. – Det er jo ikke alle som har ønsket denne sammenslåingen, men nå kan jeg kanskje være med på å bygge en fredens bro med våpen i hånd. Saghaug var ordfører i Leksvik før sammenslåingen og sender en hilsen fra seg selv om mentor Hans Tronstad til tidligere ordfører i Rissa, Ole Vollan som dermed ikke fikk være med i duellen.

Flott stevne

– Dette er et utrolig flott arrangert stevne, det kan jeg si etter å ha deltatt på 11 slike tidligere, sier Hans Tronstad som er leder for Leksvik skytterlag.

– Dette er virkelig helt topp.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...