Annonse
Nea Radio

Ingenting avklart i Holtålen ennå

Hvem blir ordfører?

Foto: Screenshoot FjellTV

Sonderingsmøter i helga har ikke ført fram.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2019 kl 18:01

Annonse

Ordførerkandidat for Arbeiderpartiet, Dag Knudsen, sier til Nea Radio søndag ettermiddag at partiet nettopp har avsluttet et møte med Pensjonistpartiet. Her ble resultatet at Olav Halvor Megård og co tar med seg avtaleforslaget for behandling innad i partiet.

Et møte mellom Arbeiderpartiet og Fremtida Holtålen tidligere i helga, ble avbrutt uten at partene kom til enighet.

Senterpartiet vil ikke prate med AP

Knudsen sier at Arbeiderpartiet også har ønsket forhandlinger med Senterpartiet, men Per Langeng og hans listekolleger har vært avvisende til dette utspillet.

Pensjonistpartiet vil mest sannsynlig ta stilling til avtaleforslaget mandag, og det betyr at man tidligst mandag kveld kan forvente en avklaring i ordførerspørsmålet i Holtålen.

AP kan bli stående på sidelinjen

Om også Megård og Pensjonistpartiet sier nei til samarbeid med Arbeiderpartiet, kan det ligge an til en samling av de tre andre listene.

Hvem som her mest sannsynlig får klubba, er heller ikke så enkelt å spå. Senterpartiet får 4 mandater i kommunestyret, Fremtida Holtålen 3 og Pensjonistpartiet 1.

Følger man flertallsprinsippet, så er Per Langeng den neste ordføreren. Men det kan også være at Senterpartiet overlater klubba til Arve Hitterdal og Framtida Holtålen.

Og midt oppe i dette befinner også Pensjonistpartiet seg, som med sitt ene mandat kan avgjøre det hele.

Da koker det meste rett og slett ned til; Hvem har mest å tilby Olav Halvor Megård?

Nøkkelord