ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Røros:

Ordføreren kommenterer lufthavntallene

Foto: Avinor

Frykter for fremtiden til flyplassen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Ordfører i Røros, Isak Veierud Busch registrerer at ikke alt er ved det gamle på flyplassen.

– Jeg har fulgt utviklingen ved lufthavnen gjennom hele året og med stadig økende bekymring. Og det er klart at dette er så lave passasjertall at det er vanskelig å se at bevilgende myndigheter vil bruke x antall millioner i året hvis folk ikke flyr, sier han og viser til at subsidieordninga, som i dag organiseres fra staten, overføres til fylkene fra 2023.

– Med dagens passasjertall er det lett for Trøndelag Fylkeskommune å si at her er det ikke grunnlag for å opprettholde driften, sier ordføreren.

Billettpris og regularitet

Han innrømmer at koronapandemien har en stor del av skylden for at situasjonen er som den er, men han mener også at flyselskapet som flyr på Røros må ta ansvar.

– Tilbakemeldingene fra reisende går på prisnivå, regularitet og mangel på mulighet for gjennomgående baggasje. Dette er årsak til at reisende jeg har vært i kontakt med velger andre transportløsninger, sier han.

Konflikt

I høst anmeldte Røros kommune Air Leap på grunn av det de mener var brudd på smittervernsreglementet. Denne saken ligger fremdeles til behandling hos politiet er ennå ikke avgjort.

På spørsmål om klimaet mellom kommunen og flyselskapet, svarer Veierud Busch at partene har felles interesse i at det skal være flere passasjerer på flyene til og fra Røros.

– Vi har jo gjennom 2020 kommunikasjon med flyselskapet selvsagt, selv om det eskalerte før jul. Det er viktig at vi kan kommunisere godt videre om utfordringer vi ser, sier han.

Hør intervju med Isak Veierud Busch her:

Nøkkelord

ANNONSE