Nea Radio

Røros kommune:

Ordføreren frykter smittemareritt ved uformell martna

Foto: Andreas Reitan

Fredag sendte ordfører Isak V. Busch et brev med en oppfordring til alle næringsaktører i kommunen og gårdeiere i sentrum der han ber om at det unngåes opplegg som kan skape ansamlinger av folk under vinterferien og i den perioden det skulle ha blitt arrangert martna på Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det er kommet rapporter til kommunen om at noen aktører har leid ut arealer til utstillere og at enkelte butikkdrivere planlegger utsalgssted foran egen butikk i martnasuka og vinterferieukene. Kommunen har hentet inn en del informasjon fra overnattingsbedrifter, Visit Røros og handelsbedrifter, og Anne Lajla har gitt sin vurdering. På bakgrunn av dette sendte jeg i dag ut vedlagte brev til alle næringsaktører i Røros og til gårdeiere i sentrum, skriver ordfører Isak V. Busch i en mail til Nea Radio.

Den 168. Rørosmartnan er utsatt ett år på grunn av koronapandemien. Ordfører Isak V. Busch vil også unngå at det oppstår en uformell martnan som trekker folkemasser til kommunen.

Ordførerens oppfordring som nå har gått ut til næringsbedrifter og beboere i sentrum;

Kjære handels- og næringsdrivende i Røros, kjære gårdeiere i Røros sentrum.

Rørosmartnan er den tiden på året der det skal syde av liv og leven i Røros. Vi hilser venner og kjente velkommen til å dele unike opplevelser med oss.

I 2021 snus alt på hodet. Vi legger alle ned en stor innsats i jobben med å holde covid-19-pandemien under kontroll.

Dette er derfor året der vi må sikre at det ikke foregår aktivitet som kan føre til at folk som ellers ikke hadde kommet til Røros, legger turen hit akkurat nå. Alle er velkommen, men vi må sikre at de som er i kommunen vår ikke samles, men i størst mulig grad nyter fjell, vidder, venner, familie og bergstaden på korona-trygg avstand fra hverandre.

Det var dette som lå til grunn for formannskapets beslutning om å utsette den 168. Rørosmartnan til 2022. Dette var en tung beslutning å ta. Siden den gang har vi i tillegg fått påvist muterte korona-virus i Norge som gir enda høyere risiko for smittespredning.

Det ligger et svært omfattende arbeid bak å planlegge og gjennomføre et arrangement som Rørosmartnan. I forkant av «Jul på Røros» lå det måneder med planlegging til grunn for å kunne gjennomføre slik det ble gjort. Nå foreligger det ikke noe slikt arbeide, med utgangspunkt i formannskapets vedtak om å utsette Rørosmartnan og den nasjonale situasjonen.

Jeg har rådført meg med kommune overlegen. Jeg har fått klare anbefalinger fra henne, og disse er lagt til grunn for budskapet mitt.

Som ordfører i Røros henstiller jeg sterkt til at alle slutter opp om formannskapets vedtak.

Dette innebærer at;

- vi ikke kan ha boder

- vi ikke kan ha utstillings- eller utsalgssteder i gatene

- vi ikke kan invitere til konserter
- vi ikke kan invitere til sosiale treff i sentrum av Røros eller andre steder i kommunen

- vi hverken kan benytte det offentlige eller private rom til aktiviteter som samler folk

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...