Nea Radio

Martnan:

Ordfører med hilsningstale

MARTNASÅPNING: Ordfører Isak Veierud Busch hadde hilsningstale ved åpninga av den 167. Rørosmartnan. Foto: Andreas Reitan

Ordfører Isak Veierud Busch holdt hilsningstale ved åpninga av den 167. Rørosmartnan.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tradisjonen tro, Røros-ordføreren holdt også denne gang hilsningstale ved åpninga av Rørosmartnan.

For dagens Røros-ordfører, isak V. Busch, var det første gang, og han startet med å takket Aina Sandnes Røste, Dag Harald Bakken,
 Martin Løvø, Erik Roll og Jo Ryen for vakker fremføring av Røros-sangen.

Dette sa ordføreren:

Kjære alle sammen!
Velkommen hit til malmplassen. Dere står nå på historisk grunn – i det som var hjertet av industrisamfunnet Røros, og som nå er hjertet i verdensarvstedet Røros. I år er det 40 år siden Røros Bergstad kom på UNESCOS verdensarvliste, og 10 år siden cirkumferensen også ble innlemmet.
Den som tror at Røros-industrien nå er en del av historien må tro om igjen. Det går en kobbertråd fra den gamle bergverksindustrien til dagens innovative Røros-industri.

På martnan har folk fra fjern og nær møttes i mange generasjoner. Handelen var helt nødvendig for at et lite bergverkssamfunn skulle ha det de trengte for å overleve, og lasskjørerne vi snart skal ta i mot er en levende videreføring av disse stolte tradisjonene.

Gjennom utvidelsen av verdensarvområdet for ti år siden ble også vinterleden fra Tufsingdalen til Røros en del av verdensarven, som en representant for de gamle transportrutene.

I løpet av de neste fem dagene skal dere alle få ta del av noe av det flotteste Røros har å by på. Det er vinter, det er musikk, handel, dans og folkefest! Folk strømmer til Røros fra både inn- og utland, gamle venner skal møtes igjen og nye vennskapsbånd oppstår.
Røros koker av liv de neste dagene, og dere får kjenne på hvordan de gamle martnastradisjonene videreføres og holdes i hevd i ferdasgårdene, i gatene, og med musikk og dans på serveringssteder og forsamlingslokaler.

Rørosmartnan er en fantastisk arena for den immaterielle kulturarven, og martnan må rett og slett bare oppleves og nytes! På Røros kommer dere til å møte mye bra folk! Nyt den gode martnasstemningen, og vær med på å spre glede og latter. Snakk med en fremmed og ta deg tid til å nyte handel, mat, musikk og vennskap.

Jeg vet ikke om du har vært på martna før, Iselin, men jeg er veldig glad for at du er her hos oss nå, og lover deg gode dager her på Røros.

Godtfolk, det er en stor glede og ære for meg å be dere ta vel i mot næringsminister Iselin Nybø!

Hør ordføreren sin hilsningstale:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...