Nea Radio

Røros IL:

Øra som aktivitetssentrum

Skjermdump fra onsdagens presentasjon av Øra prosjektet.

Onsdag kveld kunne prosjektgruppa i Røros IL presentere planene for videreutvikling av området på Øra. Med utgangspunkt i at fremtidens Øra skal være Røros ILs stolthet var det mange gode ideer som ble presentert.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Prosjektet ble startet som et resultat av det ekstraordinære årsmøtet som ble avholdt høsten 2019. Røros IL måtte da ta stilling i om de ønsket å selge deler av eiendommen på Øra til Røros Folkehøgskole Eiendom AS.

Bakgrunn for etablering

Leder i Røros IL Fotballgruppa, Odd Erik Trønnes, var skeptisk til å gi styret fullmakt til å inngå en intensjonsavtale og foreslo den gangen å etablere en prosjektgruppe bestående av representanter fra alle særgrupper i idrettslaget hvor det skulle utarbeides en konsekvensutredning for kort og lang sikt, samt avklare idrettens behov ved området på Øra.

Helhetlig plan for omregulering og investering

- Vi startet en kartleggingsundersøkelse i idrettslaget med alle særgrupper og gruppestyrer. Vi har også fått et krav eller innspill fra Røros kommune om at vi må ha en helhetlig plan for Øra området for å kunne søke om dispens og omregulering. Dette må være på plass for å kunne drifte videre bobiltilbudet. Det ble også ved årsmøtet i 2020 etterlyst investeringsplaner for Røros Idrettslag, så begge disse sistnevnte punktene har vært veldig viktige punkter i prosjektet, sier styreleder i Røros IL, Vidar Kojan Grind.

Øra for alle idrettsglade

Kartleggingsundersøkelsen viser at det fra særgruppene er ønske om å bruke Øra utenom sesong for fritid, lek og trening. Flere særgrupper påpekte at Øra måtte komme alle til nytte og at det ikke bare skulle være reservert for en spesiell særgruppe, og at området dermed bør fylles med alle tenkelige aktiviteter med bakgrunn i fysiskaktiviet.

Prosjektet bærer allerede frukter

Dette har prosjektgruppa tatt med seg inn i det de nå ønsker skal fylle området. 
Det har allerede blitt satt gang flere ting i fra ønskelista til særgruppene. Tidligere denne uka åpnet en skilekløype. Det har blitt kjørt på flere store snøhauger for å få et kupert landskap på flata der og det har nå blitt organisert ei 500 meter lang skiløype rundt kunstgressbanen. Arbeidet med å lage en skøytebane har også blitt lagt og den vil forhåpentligvis åpne til helga.

Fra 0 til 100 år

Et av prosjektgruppas viktigste mål er at aktivitetene skal være så tilgjengelig som mulig, og så variert som mulig. Nå kan de skilte med nye tilbud for rørosinger i alle aldre, og flere står på lista. 
Blant annet er det planer om klatrevegg, hinderløype / mesternes mester løype, bordtennisbord, friidrettsbane, multisport ballbinge, ballvegger, frisbeegolf, padlecourt og rulleskibane.

Naturlig del av sentrum

– Vi ønsker at Øra skal være en naturlig del av sentrum. Det skal være et sted for allidrett og rekruttering, og være møteplass på tvers av generasjoner for alle mellom 0 – 100 år. Vi ønsker at Øra skal bli Røros ILs stolthet, sier Vidar Kojan Grind.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...