Oprevy? Hva er nå det?

Sparker oppover: Finn O. Fosmo (t.h), Torstein Hope, Rune Trondsetås, Morten Teigen og Astrid Johanne Eggen (ikke tilstede) lover liv, leven og freske fraspark oppover under onsdagens Oprevy! Foto: Anne Gundersen

Det finner du ut på Cafe´ Rampa 5. september, i følge Finn O. Fosmo. Nea Radio var på besøk da øvingene gikk igang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Oprevy, det er en blanding av to sjangere, nemlig opera og revy, forklarer Finn O. Fosmo og sier at dette er den naturligste ting i verden.

– Begge deler handler om humor, selv om det nok er litt mer død i opera enn i revy. Det har gått over tre år siden sist Fosmo stod på en scene, men nå har han funnet tilbake til gamle fakter og takter. Sammen med seg på scenen, har han barndomsvenninnen Astrid Johanne Eggen, som han spilte revy sammen med for over 30 år siden.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Sparker oppover

– Enkelte har uttrykket skepsis til vår forestående Operevy og frykter etter sigende uthenging, ærekrenkelse og mobbing. Vi kan berolige alle som frykter at vi vil omtale lokalt sang og musikkliv i negative og lite flatterende vinklinger og ordelag, humrer Fosmo.

– Vi sparker oppover, aldri sideveis eller nedover og i alle fall ikke til våre venner i kulturlivet, ler han og understreker at det unngås uheldige beskrivelser av gode menn og kvinner i nærmiljøet.

– Men, ordfører og varaordfører får seg naturligvis et skråblikk, samtidig som både kommunen, Malvikstien og motorveien nok også får sitt.

Prøysen og Verdi

Musikken spenner fra Prøysen, Verdi, Puccini, Bizet til Lloyd Webber og fra Sommerro til Mozart, så her skal det meste kunne dekkes inn. Med seg har Fosmo og Astrid Johanne Eggen på vokal, Torstein Hope på tangenter, Rune Trondsetås på bass og Morten Teigen på gitar.

– Vi har jo operakor og en skuespillerstab og begge er det Astrid som ene og alene står for, sier Fosmo som lover både latterkuler, god musikk og god stemning på Rampa onsdag.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Poppet opp i Kimen

Poppet opp i Kimen

Vebjørn og Aune Sand inntar kulturhuset

Vebjørn Sand holder malerkurs for barn i alle aldre i Kimen Kulturhus denne uka. I tillegg er det pop-up utstilling og foredrag der broren Aune også deltar. Hør intervjuet med Norges kanskje mest eksotiske tvillingpar her.

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Bilder og video

Gjenopplev stemningen fra åpningen av Rørosmartnan

Klokken 12 tirsdag ble den 166. Rørosmartnan åpnet på Malmplassen.

UKM i Holtålen

UKM i Holtålen

Feiende flott arrangement, men hvor er guttene og hvor er bandene?

Over 100 sangere og musikere avslutter martnan

Over 100 sangere og musikere avslutter martnan

Lørdag skal det være en «annerledes» konsert i Røros kirke, hvor Jan Magne Førdes lidenskap for afrikansk musikk kommer fram på kjent vis med brass og sang.

15 millioner kroner til fredete bygg i Trøndelag

15 millioner kroner til fredete bygg i Trøndelag

I år fordeler Riksantikvaren rundt 148 millioner kroner til istandsetting av fredete bygg. 15 millioner går til Trøndelag.

Dalakopa fikk Gofot-prisen

Dalakopa fikk Gofot-prisen

Ingen over, ingen ved siden: Dalakopa fikk Gofotprisen 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...