ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Smittesituasjonen i Stjørdal:

Oppvekstsjefen er optimist

Oppvekstsjef i Stjørdal, Ann Kristin Geving, mener at smittetallene er på vei ned i kommunen. Foto: Anne Gundersen/Arkiv

– Vi har håp om at vi skal klare å overholde restriksjonene en uke til og at vi deretter kan lette på tiltakene, sier Ann Kristin Geving.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.01.2021 kl 11:48

ANNONSE
Annonse

Stjørdal har vært rammet av en kraftig smitteoppblomstring den siste tiden. Dette har ført til at kommunen har innført ekstra sterke smittevernregler, også sammenlignet med nabokommunene.

– I dag er to klasser med ansatte ved Stokkan ungdomsskole i karantene og det samme gjelder to årstrinn ved Halsen barneskole, sier oppvekstsjef Ann Kristin Geving.

– Beskjeden om karantene kom søndag og jeg regner med at det er tatt test av nærkontakten det her er snakk om. Dermed vil det ta fra en til tre dager før vi får svar på test, forklarer Geving.

– Er testen negativ er elever og ansatte tilbake med en gang resultatet foreligger.

Belastning på etaten

– Det er krevende å legge til rette for undervisning både i hjemmet og på skolen, innrømmer oppvekstsjefen.

– Men enn så lenge så står vi an av.

Reglene som gjelder i dag er at dersom en person med sykdomstegn har testet negativt, kan andre husstandsmedlemmer gå i skole og barnehage.

Geving understreker at dette kun gjelder ved negativ test.

– Dersom du har symptomer skal du testes. Fram til testsvar skal alle medlemmer av husstanden holde seg hjemme.

Flater ut

Ann Kristin Geving er glad for at smittetallene nå ser ut for å ga ned.

– Heldigvis ser vi at antall smittede nå ser ut for å flate ut. Dersom vi klarer å holde trykket også denne uka, så tror vi at vi kan åpne opp litt neste uke, sier hun.

– Jeg syntes vi har lyktes bra med innskjerpingene vi har satt inn. Vi har klart å holde smitte ute fra skoler og barnehager og det var hovedmålet med de strenge tiltakene.

Hør intervjuet med oppvekstsjef i Stjørdal, Ann Kristin Geving, i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE