Nea Radio

Smittesituasjonen i Stjørdal:

Oppvekstsjefen er optimist

Oppvekstsjef i Stjørdal, Ann Kristin Geving, mener at smittetallene er på vei ned i kommunen. Foto: Anne Gundersen/Arkiv

– Vi har håp om at vi skal klare å overholde restriksjonene en uke til og at vi deretter kan lette på tiltakene, sier Ann Kristin Geving.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.01.2021 kl 11:48

Stjørdal har vært rammet av en kraftig smitteoppblomstring den siste tiden. Dette har ført til at kommunen har innført ekstra sterke smittevernregler, også sammenlignet med nabokommunene.

– I dag er to klasser med ansatte ved Stokkan ungdomsskole i karantene og det samme gjelder to årstrinn ved Halsen barneskole, sier oppvekstsjef Ann Kristin Geving.

– Beskjeden om karantene kom søndag og jeg regner med at det er tatt test av nærkontakten det her er snakk om. Dermed vil det ta fra en til tre dager før vi får svar på test, forklarer Geving.

– Er testen negativ er elever og ansatte tilbake med en gang resultatet foreligger.

Belastning på etaten

– Det er krevende å legge til rette for undervisning både i hjemmet og på skolen, innrømmer oppvekstsjefen.

– Men enn så lenge så står vi an av.

Reglene som gjelder i dag er at dersom en person med sykdomstegn har testet negativt, kan andre husstandsmedlemmer gå i skole og barnehage.

Geving understreker at dette kun gjelder ved negativ test.

– Dersom du har symptomer skal du testes. Fram til testsvar skal alle medlemmer av husstanden holde seg hjemme.

Flater ut

Ann Kristin Geving er glad for at smittetallene nå ser ut for å ga ned.

– Heldigvis ser vi at antall smittede nå ser ut for å flate ut. Dersom vi klarer å holde trykket også denne uka, så tror vi at vi kan åpne opp litt neste uke, sier hun.

– Jeg syntes vi har lyktes bra med innskjerpingene vi har satt inn. Vi har klart å holde smitte ute fra skoler og barnehager og det var hovedmålet med de strenge tiltakene.

Hør intervjuet med oppvekstsjef i Stjørdal, Ann Kristin Geving, i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...