Nea Radio

Nea Radio

Oppunder Fjellbandet

Oppunder Fjellbandet er ute med ny utgave.

Juleutgaven av magasinet er ute.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Pressemelding:

Ikke på noen annen tid av året er vi mer opptatt av røtter og historie enn når nettene blir lange og året snart er omme. Da har mange behov for å både oppsummere og se framover.

I Oppunder Fjellbandet får en hjelp til perspektivene. Også denne høsten har Holtålen kommunes lokalhistoriske tidsskrift hentet fram historier fra livet slik det har blitt levd i Ålen og Haltdalen opp gjennom tidene. Noen vil være ukjente, andre vil vekke gjenkjennelse og minner.

Husker du Bånnski, Tension, Seminarium og B-Gjengen? Vi snakker ikke om lugubre figurer fra Donald Duck, men om lokale rockeband fra Ålen. Musiker og journalist Per Magne Moan har lett seg fram til rockens spede start i fjellbygda, og funnet litt av hvert. Det samme har sportsjournalist Lillian Holden gjort. Hun portretterer Kjell Jacob Sollie, Ålens store skihelt fra 1970- og 80-åra. Det sies at det luktet svidd når ålbyggen utfordret langrennseliten i løypene. Til slutt ble han selv en av toppene, og kom til OL i Lake Placid i 1980.

På Renolsvollen ved Riasten var det kafé i mange år. Et trollmaleri som hang på en av tømmerveggene vakte både skrekk og fryd hos de små. Hvem malte bildet? Hvilken historie ligger bak? John Ole Morken ruller opp en fortelling som fører oss både til Canada og til nazistenes grimme fangehull.

Andre verdenskrig er bakteppet for Harald Reitan, når han skriver om sin onkel med samme navn. Onkelen kom fra en familie der brødrene valgte ulik side under okkupasjonen. Milorg- mannen Harald Reitan ble henrettet av tyskerne for motstandsarbeidet sitt. 73 år senere forsøker nevøen å finne ut av mystikken som alltid har innhyllet onkelen.

Dette er noen av de mange gode historiene som har fått plass i Oppunder Fjellbandet 2017. 15 forfattere har bidratt til juleutgaven av Oppunder Fjellbandet denne gang: Torgun Brean, Hans Svenne, Harald Reitan, Per Magne Moan, Lillian Holden, Synnøve B. Lillevold, Trond Arnesen, Åse Juveli Berg, Arne Borren, Marit Hov Folde, Hans O. Grønli, Einar Gjærevold, John Ole Morken og Georg Melien. Redaktør er som vanlig Einar Gjærevold.

Bladet selges i helga på dørene av Ivrig 4H i Haltdalen, og av 10. klasse ved Hov skole i Hessdalen og Ålen. Kontanter og Vipps kan benyttes. Fra tirsdag 28. november er bladet i salg i dagligvarebutikkene i Ålen og Haltdalen, og på Amneus Boghandel på Røros. Bladet vil også bli solgt i butikkene i Singsås, Kotsøy og Tydal, og hos Norli på Nordre gate i Trondheim.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...