Annonse
Nea Radio

– Stjørdal må bli attraktiv for studenter

Studentpolitikk: Etter å ha sittet i kommunestyret i Stjørdal i en periode, er 23 år gamle Dorthea Elverum allerede veteran. Selv er hun særlig opptatt av å gjøre hjembyen til et attraktivt studiested. Foto: Stjørdal Senterparti

Dorthea Elverum (23) er en av Stjørdal Senterpartis ungdomskandidater. Noe av det hun er mest opptatt av er studentpolitikk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Dorthea Elverum er bare 23 år gammel men har allerede en periode i kommunestyret bak seg. Nå vil hun ha mer og forteller at det å gjøre Stjørdal til en attraktiv kommune for studenter, er noe av det hun er mest opptatt av.

– Jeg er jo student selv og studerer ledelsesfag på Nord universitet i Levanger. Det fører til engasjement.

Saken fortsetter under radiointervjuet

Dorthea Elverum (Sp) før valget
Foto: Stjørdal Senterparti

Bedre tilbud

– Nord universitet avdeling Stjørdal har den siste tiden fått et utvidet antall emner innen ledelsesfag, blant annet et mastertilbud. Men vi må legge til rette for mer, sier hun og sikter da særlig til samlingsbaserte deltidsstudier.

– For at vi skal få til det må vi ha et økonomisk alternativ til å bo. Hun ønsker seg et hybelhotell.

– Jeg ser for meg hybler som leies ut til studenter for kortere perioder og som i tillegg kan hjelpe med å ta unna trykket for Stjørdal som arrangementsby. Infrastruktur er også viktig og derfor må vi ha en undergang ved jernbanen, slik at det er lettere å komme seg til og fra universitetet til fots og på sykkel. Vi vil at også studenter som ikke bor i Stjørdal skal se vår avdeling av universitetet som et godt alternativ og derfor håper vi at jernbanen nå kan elektrifiseres og at avgangene kan bli hyppigere.

Kulturtilbud

Det å være student handler også om fritidstilbud.

– Vi har mye å by på i Stjørdal, men vi må bli bedre. Derfor er sentrumsutviklingen viktig. Vi må fortette og skape rom for enda mer kultur og tilbud slik at vi kan konkurrere med nærliggende studentkommuner. Hun nevner kafeer og andre treffsteder som eksempler på dette.

– Det handler rett og slett om å skape den type liv og røre som studenter er opptatt av.

Møteplass

I følge Elverum er det viktig å skape en møteplass mellom universitetet og næringslivet.

– Vi ser at det er stor næringsutvikling i Stjørdal og jeg mener at det er viktig at studentene får bli med på laget her. Hun opplever at næringslivet er svært interesserte i dette.

– Vi kommer til å trenge arbeidskraft innenfor en rekke sektorer framover dersom vi skal bygge by, og dermed blir det perfekt å koble disse miljøene sammen, mener hun.

Spennende

Dorthea Elverum er klar for sin andre periode i kommunestyret i Stjørdal. Som partiets 4. kandidat er plassen garantert med god margin dersom en skal tro meningsmålingene.

– Jeg syntes politikk er fryktelig spennende og som ungdomskandidat setter jeg stor pris på at de mer etablerte politikerne lytter til det jeg har å si. Hun oppfordrer alle til å bruke stemmeretten.

– Særlig føler jeg det er viktig at ungdom setter seg inn i de forskjellige partienes program og stemmer for sin egen framtid.

Nøkkelord