Nea Radio

Opprop for en sterkere internasjonal naturavtale

OPPROP: Miljøvernministre fra Norge og 13 andre land står bak et opprop for å få til en sterkere internasjonal naturavtale. De var samlet på et eget høynivåmøte under Trondheimskonferansen for naturmangfold. Foto: Gerhardsen & Karlsen

Miljøvernministre fra Norge og 13 andre land oppfordrer til en mer ambisiøs og forpliktende avtale for naturmangfoldet. I et opprop forplikter de seg til å arbeide for dette fram mot naturtoppmøtet i Kina neste år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Under Trondheimskonferansen for naturmangfold 2. – 5. juli har klima- og miljøminister Ola Elvestuen invitert til et høynivåmøte med utvalgte ministre og viseministre. I et opprop – The Trondheim Call for Action – forplikter ministrene seg til å samarbeide for å levere en ambisiøs, sterk, praktisk og effektiv internasjonal avtale for naturmangfoldet.

Forpliktende avtale

- At arter forsvinner og natur bygges ned, er en like stor trussel for verden som klimaendringene. Vi må stanse ødeleggelsen av natur og få en avtale som forplikter landene og øker ambisjonene over tid. Naturen trenger sin egen "Paris-avtale", sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

I oppropet heter det at ødeleggelse av natur og utryddelse av arter skjer i en hastighet man aldri har sett før. Uten en fundamental endring vil vi ikke kunne oppfylle FNs bærekraftsmål eller visjonen om naturmangfold. Hvis vi handler nå, kan vi fortsatt lykkes.

Kina 2020

- Jeg er glad for at så mange land stiller seg bak oppropet for et mer ambisiøst og forpliktende regelverk. Vi legger nå et løp for å få vedtatt et nytt regelverk under naturtoppmøtet i Kina i 2020, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Bak oppropet står ministre og viseministre fra Canada, Kina, Colombia, Costa Rica, Tyskland, Finland, Frankrike, Indonesia, Japan, Serbia, Sør-Afrika, Uganda og Storbritannia sammen med Norge.

Landene forplikter seg også til å intensivere sin egen innsats for å stoppe tapet av naturmangfold.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...