Nea Radio

Oppretter karantenehotell i Stjørdal

Scandic Hell blir karantenehotell for hele Trøndelag.

Nye innreiseregler gjør at det er behov for såkalte karantenehotell. For Trøndelag falt valget på Stjørdal kommune, og Scandic Hell ruster seg nå for å ta imot innreisende som skal i karantene. Politi, helsemyndigheter og kommunen samarbeider for sikker transport og håndtering av utenlandske statsborgere som må i karantene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Jeg vil berømme Stjørdal kommune som har trådt til og fått på plass dette tilbudet på så kort tid. Det er imponerende og vi er helt avhengig av at alle gjør det de kan som en del av dugnaden, sier fylkeslege Jan Vaage, hos Fylkesmannen i Trøndelag.

Nye karanteneregler innført 9. november

Personer som ankommer Norge fra rødt område skal i karantene i 10 døgn. Reisende fra røde land må også fremvise attest på negativ covid-19 test når de kommer til Norge. 5. november innførte regjeringen en ordning med karantenehotell for å begrense importsmitte. Ordningen med karantenehotell gjelder fra 9. november 2020. Det etableres derfor slike karantehotell flere steder i landet.

- Det er også veldig bra at Scandic Hell stiller opp, for de har tidligere fungert utmerket som beredskapshotell, sier Jan Vaage.

Hva er et karantenehotell?

Det er for innreisende og tilreisende som ikke er folkeregistrert i Norge, med enkelte unntak. Hensikten er å sikre at de gjennomfører en forsvarlig 10 dagerskarantene. De som bor på karantenehotell må betale en egenandel per døgn.

Tilbudet er ikke for folk som er folkeregistrert i Norge, eller har bolig her, og som kan gjennomføre karantene i egen bolig. Det er heller ikke for utenlandske statsborgere som skal jobbe i Norge en periode. Der skal arbeidsgiver sørge for bosted, og for at karanteneregler blir overholdt i karantenetiden.

Hvor stor kapasitet som behøves er uklart, men foreløpig vil Scandic Hell være karantenehotell for hele fylket.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...