ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ny ungdomsskole i Selbu:

Opposisjonen er ikke fornøyd

Åsmund Sjøberg fra Selbu SV er ikke fornøyd med vedtaket i kommunestyret mandag kveld. Foto: Selbu SV

Selbu SV er ikke fornøyd med mandagens vedtak i kommunestyret.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2020 kl 22:22

ANNONSE
Annonse

- Vi i Selbu SV hadde i forkant av kommunestyremøtet tenkt å foreslå å utsette saken om en tilleggsbevilgning til ungdomsskoleprosjektet, men skjønte fort at forslaget ikke ville fått støtte fra noen andre parti. Gjennom hele saken omkring ungdomsskolen har vi vært alene om å stille de kritiske spørsmålene, og det har virket som om resten av kommunestyret nærmest motvillig har fått oppfattelsen av at nå er det for «sent å snu». Det er merkelig – dette er kanskje den viktigste investeringen vi gjør i Selbusamfunnet dette tiåret, sier Åsmund Sjøberg som representerer SV i Selbu.

Et pust i bakken ville vært lurere

- Før jul var den økonomiske situasjonen i Selbu opplevd som så bekymringsfull at vi måtte vedta en forpliktende økonomisk plan for å spare opp mot 20 millioner. Øverbygda skole sin fremtid var noe av det første som ble lansert nedlagt. Bakgrunnen var primært økonomi. Så går det 5 måneder, og så skal man plutselig ta opp et ekstralån på 30 millioner fordi ungdomsskoleprosjektet i løpet av kort tid er blitt dyrere. Da mener vi en pust i bakken ville vært det lureste. Kanskje vi kunne blitt ferdig med strukturdebatten i mellomtiden? Den nåværende skolen tåler fint ett eller to år til eller fra. Dette var det kun SV som fant fornuftig, og det fremstod som fånyttes å foreslå dette gitt den politiske stemningen på kommunestyremøtet, sier Sjøberg.

Bekymret for kostnadssprekk

Sjøberg forklarer at partiet er bekymret for at skolen blir enda dyrere, og at det vil medføre ytterligere usosiale kutt og unødvendige nedleggelser. - Vi opplever at vi nå står i en merkelig spagat hvor vi på den ene siden har dårlig råd mens vi på den andre siden skal ha en ungdomsskole som får koste hva den koste vil. Jeg har en dårlig følelse vedr. hele ungdomsskolesaken, og mener mye burde vært gjort annerledes, sier Sjøberg.

Nøkkelord

ANNONSE