Nea Radio

Ny ungdomsskole i Selbu:

Opposisjonen er ikke fornøyd

Åsmund Sjøberg fra Selbu SV er ikke fornøyd med vedtaket i kommunestyret mandag kveld. Foto: Selbu SV

Selbu SV er ikke fornøyd med mandagens vedtak i kommunestyret.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2020 kl 22:22

- Vi i Selbu SV hadde i forkant av kommunestyremøtet tenkt å foreslå å utsette saken om en tilleggsbevilgning til ungdomsskoleprosjektet, men skjønte fort at forslaget ikke ville fått støtte fra noen andre parti. Gjennom hele saken omkring ungdomsskolen har vi vært alene om å stille de kritiske spørsmålene, og det har virket som om resten av kommunestyret nærmest motvillig har fått oppfattelsen av at nå er det for «sent å snu». Det er merkelig – dette er kanskje den viktigste investeringen vi gjør i Selbusamfunnet dette tiåret, sier Åsmund Sjøberg som representerer SV i Selbu.

Et pust i bakken ville vært lurere

- Før jul var den økonomiske situasjonen i Selbu opplevd som så bekymringsfull at vi måtte vedta en forpliktende økonomisk plan for å spare opp mot 20 millioner. Øverbygda skole sin fremtid var noe av det første som ble lansert nedlagt. Bakgrunnen var primært økonomi. Så går det 5 måneder, og så skal man plutselig ta opp et ekstralån på 30 millioner fordi ungdomsskoleprosjektet i løpet av kort tid er blitt dyrere. Da mener vi en pust i bakken ville vært det lureste. Kanskje vi kunne blitt ferdig med strukturdebatten i mellomtiden? Den nåværende skolen tåler fint ett eller to år til eller fra. Dette var det kun SV som fant fornuftig, og det fremstod som fånyttes å foreslå dette gitt den politiske stemningen på kommunestyremøtet, sier Sjøberg.

Bekymret for kostnadssprekk

Sjøberg forklarer at partiet er bekymret for at skolen blir enda dyrere, og at det vil medføre ytterligere usosiale kutt og unødvendige nedleggelser. - Vi opplever at vi nå står i en merkelig spagat hvor vi på den ene siden har dårlig råd mens vi på den andre siden skal ha en ungdomsskole som får koste hva den koste vil. Jeg har en dårlig følelse vedr. hele ungdomsskolesaken, og mener mye burde vært gjort annerledes, sier Sjøberg.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...