Nea Radio

Opphever vedtak om vindmølle-nei på Frøya

Opphevet nei: På bakgrunn av en klage fra TrønderEnergi, har fylkesmannen opphevet Frøya kommunes vedtak om å stanse utbyggingen av vindkraftanlegget. 30 vindkraftanlegg skal bygges i Norge de neste årene. Bildet er fra Sørmarkfjellet i Flatanger hvor det skal settes opp 31 vindturbiner. Foto: KJARTAN TRANA

Fylkesmannen i Trøndelag opphever Frøya kommunes vedtak om å stanse utbyggingen av vindkraftanlegget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Under et ekstraordinært kommunestyremøte i Frøya kommune i midten av april, stemte flertallet for å stanse TrønderEnergis utbygging av det planlagte vindkraftanlegget. Spørsmålet gjaldt hvorvidt TrønderEnergi faktisk hadde startet utbyggingen av vindkraftanlegget før fristen som var gitt i en dispensasjon var utgått. Flertallet av politikerne mente at TrønderEnergi ikke hadde igangsatt byggearbeidet innen fristen, og at dispensasjonen dermed ikke lenger var gyldig.

Klagde på vedtaket

Trønderenergi klagde på kommunens vedtak og klagen er nå behandlet av Fylkesmannen i Trøndelag. TrønderEnergi har fått medhold i sin påstand om at de var i gang med byggearbeidet før fristens utløp, men at demonstranter hindret dem i å utføre arbeidet. Fylkesmannen har dermed kommet fram til at kommunestyrets vedtak om stans i utbyggingen oppheves.

-Vi har ikke vurdert om det skal være vindmøller på Frøya eller ikke - det er ikke vår oppgave. Det vi har vurdert er om Trønderenergi har satt i gang arbeidet i tide. Vår vurdering er at selskapet var i gang med forberedelser og planer innen fristens utløp, men at de ble hindret av demonstranter i å starte det selve fysiske byggearbeidet, sier leder for juridisk seksjon Kjetil Ollestad hos Fylkesmannen i Trøndelag.

I mars 2016 ga Frøya kommune Trønderenergi dispensasjon etter plan- og bygningsloven, noe som åpnet for utbygging av vindmøller. En slik dispensasjon er gyldig i tre år. Det vil si at arbeidet måtte ha startes opp innen søndag 7. april 2019. Etter dette ville ikke dispensasjonen lenger være gyldig.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...