Nea Radio

Nea Radio

Oppfordrer til vardebrenning

Naturen for alle tar initiativ til markering i de fleste kommuner fra Lindesnes til Nordkapp i forbindelse med evaluering av rovdyrforliket i mars.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Stortinget skal evaluere rovdyrforliket i mars. I den forbindelse tar Naturen For Alle initiativ til vardebrenning i de fleste kommuner fra Lindesnes til Nordkapp.

- Budskapet med dette er at rovdyr må forvaltes lokalt og på kommunenivå.  Det er der kunnskapen og ikke minst erfaringene finnes, skriver Naturen For Alle i en pressemelding som har gått ut til landets kommuner.

Holtålen er en av kommunene som har fått oppfordringen og denne skal behandles i formannskapet.

Videre i skrivet står det:

- Vi ser for oss at den enkelte kommune bidrar med en varde om kvelden 26 februar. Men det er også viktig at alle som vil sende et signal om sitt syn på rovdyrforvaltning kan delta, med alt fra egen varde på en fjelltopp, til en bålpanne på verandaen.

Her er det viktig at både småbarnsmoren som ikke tør å la ungene leke ute, og husdyrbonden som har måtte gi opp bruken av sine beiterettigheter i utmarka, får gi uttrykk for sitt syn, og ikke minst de som vil vise sin sympati med disse.

Bernkonvensjonen er også klar på at gjeninnføring av arter skal ha lokal aksept. Dette kravet kan vanskelig sees å være oppfylt når det gjelder ulven.

Hvem er så «Naturen For Alle»? Vi er en arbeidsgruppe som har vokst fram av rovdyrdebatten på internett, vi har en valgt ledelse, og vi jobber bredt med å bidra til å endre norsk rovdyrpolitkk. Dette oppropet om vardebrenning er bare en liten del av det vi er engasjert i, men vi mener det er viktig at flest mulig får tilkjenngi sitt syn på noe som har vist seg å påvirke hverdagen til de som bor i dagens ulvesone på en dramatisk måte.

Vi har en informasjonsside på nettsamfunnet Facebook under samme navn, Naturen For Alle.

Erling Nordgaard, leder NFA

Arbeidsgruppe for vardebrenning:

Ole Anders Tønneberg

Roald Nilsen

Harald Teig

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...