Nea Radio

Oppfordrer rørosinger til å delta på Strandryddedagen

Foto: Marit Langseth

Lørdag skal det plukkes søppel i Røros sentrum. Hanne Feragen fra Miljøpartiet De Grønne oppfordrer folk til å møte opp på Malmplassen klokken 13 for å ta del i den nasjonale miljødugnaden.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2018 kl 12:50

– Vi møtes klokka ett på Malmplassen, og da kan alle få gå i den retningen de vil, sier Hanne Feragen, som er initiativtaker til ryddeaksjonen på Røros.

Lørdag er det ryddeaksjoner over hele landet, når miljødugnaden Strandryddedagen går av stabelen.
Dugnaden er i regi av Hold Norge Rent, og i år kan den ideelle foreningen melde om rekordstor interesse for å delta.

Økt engasjement også på Røros

Feragen forteller at hun også har merket økt engasjement blant folk på Røros.

– Nå har det virkelig tatt av, fordi man ser resultatene av forsøplinga. Det har vært nyhetsoppslag om hvalen som hadde 30 bæreposer i magen og om fugler som dør på grunn av plast. Det dør jo en million «havdyr», altså dyr som er rundt havet, på grunn av dette. Så det er ganske ille, sier hun.

MDG-politikeren var også ute i fjor og plukket søppel langs Hitterelva på Strandryddedagen, og da fant de så mye søppel at de ikke fikk med seg alt.

– Det kommer jo nytt søppel hele tiden, som følger vannet, så vi får se hvor mye det er i år.

Får belønning etter plukkinga

De som ønsker å delta på aksjonen kan møte opp klokken 13 ved Malmplassen. Søppelposer, hansker og muligens søppelklyper vil lokale aktører stille med.

– Jeg vil ikke anbefale å ta på fine klær, og ellers kan det være lurt å ha på sko som tåler litt fukt, sier Feragen.

Etter to timer søppelplukking vil det være en liten belønning, forteller hun.

– Verdensarvsenteret vil spandere kaffe på alle og Domus spanderer sjokoladekake. Så da får vi litt belønning for strevet.

Alle ryddeaksjonene i landet finner du på Hold Norge Rent sine nettsider. Der kan du også legge inn din egen ryddeaksjon.

Hør hele intervjuet med Hanne Feragen her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...