Nea Radio

Oppdatert: Avlyser An-Magrittet

AVLYST: Et av tidligsommerens vakreste eventyr på Røros, An-Magrittet, blir ikke arrangert i 2018. Foto: Per Magne Moan

Nye krav fra Statens Vegvesen gjør at rittet blir for kostbart å avvikle.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2018 kl 16:49

Opp av Sofaen AS skriver i en pressemelding at de dessverre må avlyse An-Magrittet som skulle bli arrangert 16. juni 2018

Årsaken til avlysningen er nye krav om opplæring og kompetanse til vakter som benyttes i sykkelritt. De nye kravene er fremmet av Statens Vegvesen.

Det kom i en tidligere versjon av denne saken fram at også Norges Cyckleforbund stod bak det nye lovverket noe som viser seg å ikke stemme.

Med sykkelritt menes i denne sammenhengen ethvert arrangement for syklende på vei som helt eller delvis er åpen for alminnelig ferdsel, hvor:

Deltagerne følger en fastlagt rute, og hvor det skilles mellom deltagerne innbyrdes ved hjelp av tidtaking og/ eller annen form for rangering, eller hvor det er fastsatt maksimaltid.

Med vei menes alle veier som normalt er helt eller delvis åpen for alminnelig ferdsel, både private og offentlige.
Kilde: Statens Vegvesen

Kurset er delt i tre kategorier, er lovpålagt og må gjennomføres/ bestås uavhengig om man skal regulere trafikk eller ikke.

– Å arrangere An-Magrittet innebærer et behov for ca. 30 vakter. Å skaffe til veie disse 30 er en utfordring i seg selv, og nå kreves i tillegg et eget kurs, hvor løypevakter uten ansvar for trafikkregulering må gjennomføre et kurs på 1t og 40 min. 
For vakter med ansvar for trafikkregulering er varigheten 9 t og 30 min. Begge kategorier er nødvendig for gjennomføring av rittet, skriver Opp av Sofaen AS .

– I tillegg til å skaffe frivillige, innebærer dette betydelige økte kostnader for Opp av Sofaen AS. Vi betaler de frivillige kr. 100,- pr. time og må også betale for kursene. Avlysningen kommer med tungt hjerte, men vi må på bakgrunn av de nye kravene slå fast at grunnlaget for å kunne arrangere rittet ikke lengre er tilstede. Jobben blir for stor og kostnadene blir for høye, heter det i pressemeldinga.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...