Nea Radio

Oppdatering på smitteutbruddet i Midtre Gauldal

Foto: MGK

Ingen positive tester så langt i dag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I en pressemelding fra Midtre Gauldal kommune mandag ettermiddag, heter det at skolene på Støren igjen er åpne, på rødt nivå i likhet med de øvrige skolene og barnehagene i kommunen.

Forberedelse til ny massetesting og beskjed til de som er i karantene

– Vi forbereder ny massetesting fra midten av uka, da alle som ble satt i karantene én uke tidligere skal testes på nytt og kan avslutte karantenen så fremt de tester negativt, skriver kommunen.

Det jobbes dessuten med informasjon som skal sendes ut blant annet til skoleklassene som er i karantene. I enkelte tilfeller kan det være snakk om oppdatert informasjon om lengden på karantenen - hvis klassen først har gått i karantene grunnet en smittet elev én dag, men så får beskjed om en ny smittet elev neste dag, forlenges karantenen med én dag.

– Vi gjør også oppmerksom på at karantenereglene vil gjelde for klassen samlet, selv om for eksempel enkeltelever kan ha vært hjemme fra skolen den dagen man egentlig gikk ut i karantene. Dette er begrunnet i flere hensyn, men viktigst er at skoleelever har sosiale møtearenaer som ikke bare inkluderer skolen, og vi må være sikre på at vi overholder en karantenelengde som gjør at det ikke glipper med mulig smittefare.

Annet

Mange personer er nå både smitta, satt isolasjon og ulike former for karantene. Det er viktig at vi alle viser omsorg og medmenneskelighet. Midtre Gauldal er en kommune der vi tar vare på hverandre. Vi hører nå gode historier om at akkurat det skjer.

– Når noen tester positivt for Covid-19 og er i isolasjon, må man ta kontakt med helsevesenet om man blir alvorlig syk. Det kan behov for praktisk bistand av ulikt slag for personer som er i isolasjon/karantene, som ikke alle klarer å ordne selv. Kommunen ser på hvordan dette kan meldes inn og organiseres, og kommer tilbake med mer informasjon, heter det i pressemeldingen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...