Nea Radio

Ønsker lokalbefolkningen velkommen i galleriet

GALLERISTENE: Sigrid M. Jansen og Ellen Kristine Klemmetvold foran Erik Bauck-Larssens verk, "PKunstsamlerne". Foto: Per Magne Moan

Bare ni dager etter at den storstilte mønstringen av trøndersk kunst "RØROS-HØST 2020" åpnet hos Kunst og kaos har rundt 400 personer besøkt utstillingen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2020 kl 16:49

– Galleriet fylles opp av gjester fra hele Trøndelag, og de aller fleste av besøkende i galleriet disse dagene er tilreisende.

Det sier galleristene Ellen Kristine Klemmetvold og Sigrid M. Jansen, som så langt bare kunnet ønske velkommen til en håndfull rørosinger.

Foto: Sigrid M. Jansen, Kunst og kaos

Det vil de gjerne gjøre noe med og inviterer venninnegjenger, arbeidskolleger, jaktlag eller historielag for tilrettelagt omvisning og mulighet for å ha galleriet for seg selv noen timer en ettermiddag eller kveld på hverdager.

Foto: Sigrid M. Jansen, Kunst og kaos

Med denne oppfordringen håper Klemmetvold og Jansen at de legger til rette for at også mange flere lokale benytter anledningen til å oppleve.

Foto: Sigrid M. Jansen, Kunst og kaos

En drøy uke etter at den storstilte mønstringen av trøndersk kunst under RØROS-HØST 2020 åpnet i galleriet Kunst og kaos på Røros har rundt 400 personer besøkt utstillingen.

Galleriet fylles opp av tilreisende fra hele Trøndelag som deltar på omvisninger i mindre grupper.

Galleristene Ellen Kristine Klemmetvold og Sigrid M. Jansen vil gjerne åpne dørene også for enda flere lokale besøkende, og legger nå til rette for egne grupper på kveldstid.

Foto: Sigrid M. Jansen, Kunst og kaos

Sigrid M. Jansen sier at utstillingen tiltrekker seg et langt større publikum enn de hadde forestilt seg på forhånd.

– Vi har besøkende som reiser ens ærend fra Trondheim for å besøke oss. I løpet av utstillingens ni første dager er den sett av rundt 400 personer, sier hun.

– Vi elsker jo at mange av våre gjester er tilreisende, smiler Ellen Kristine Klemmetvold. – At denne utstillingen bidrar til ekstra overnattingsdøgn, handel og restaurantbesøk på Røros i høst er aldeles strålende. Men vi vil jo gjerne dele opplevelsen med lokalbefolkningen i Fjellregionen også.

Foto: Sigrid M. Jansen, Kunst og kaos

RØROS-HØST 2020 er et samarbeid mellom Kunst og kaos, Kjell Erik Killi-Olsen og Kjøpmannsgata Ung Kunst i Trondheim. Utstillingen er den største mønstringen av trøndersk kunst på flere tiår, og viser i underkant av 100 verk fra 21 nålevende trønderske kunstnere.

Av smittevernhensyn, og dessuten fordi utstillingen vises i tre ulike hus i tillegg til en bakgård, er utstillingen kun tilgjengelig til fastsatte omvisninger i mindre grupper.

Utstillingen står til og med 10. oktober.

Foto: Sigrid M. Jansen, Kunst og kaos

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...