ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ønsker lokalbefolkningen velkommen i galleriet

GALLERISTENE: Sigrid M. Jansen og Ellen Kristine Klemmetvold foran Erik Bauck-Larssens verk, "PKunstsamlerne". Foto: Per Magne Moan

Bare ni dager etter at den storstilte mønstringen av trøndersk kunst "RØROS-HØST 2020" åpnet hos Kunst og kaos har rundt 400 personer besøkt utstillingen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2020 kl 16:49

ANNONSE
Annonse

– Galleriet fylles opp av gjester fra hele Trøndelag, og de aller fleste av besøkende i galleriet disse dagene er tilreisende.

Det sier galleristene Ellen Kristine Klemmetvold og Sigrid M. Jansen, som så langt bare kunnet ønske velkommen til en håndfull rørosinger.

Foto: Sigrid M. Jansen, Kunst og kaos

Det vil de gjerne gjøre noe med og inviterer venninnegjenger, arbeidskolleger, jaktlag eller historielag for tilrettelagt omvisning og mulighet for å ha galleriet for seg selv noen timer en ettermiddag eller kveld på hverdager.

Foto: Sigrid M. Jansen, Kunst og kaos

Med denne oppfordringen håper Klemmetvold og Jansen at de legger til rette for at også mange flere lokale benytter anledningen til å oppleve.

Foto: Sigrid M. Jansen, Kunst og kaos

En drøy uke etter at den storstilte mønstringen av trøndersk kunst under RØROS-HØST 2020 åpnet i galleriet Kunst og kaos på Røros har rundt 400 personer besøkt utstillingen.

Galleriet fylles opp av tilreisende fra hele Trøndelag som deltar på omvisninger i mindre grupper.

Galleristene Ellen Kristine Klemmetvold og Sigrid M. Jansen vil gjerne åpne dørene også for enda flere lokale besøkende, og legger nå til rette for egne grupper på kveldstid.

Foto: Sigrid M. Jansen, Kunst og kaos

Sigrid M. Jansen sier at utstillingen tiltrekker seg et langt større publikum enn de hadde forestilt seg på forhånd.

– Vi har besøkende som reiser ens ærend fra Trondheim for å besøke oss. I løpet av utstillingens ni første dager er den sett av rundt 400 personer, sier hun.

– Vi elsker jo at mange av våre gjester er tilreisende, smiler Ellen Kristine Klemmetvold. – At denne utstillingen bidrar til ekstra overnattingsdøgn, handel og restaurantbesøk på Røros i høst er aldeles strålende. Men vi vil jo gjerne dele opplevelsen med lokalbefolkningen i Fjellregionen også.

Foto: Sigrid M. Jansen, Kunst og kaos

RØROS-HØST 2020 er et samarbeid mellom Kunst og kaos, Kjell Erik Killi-Olsen og Kjøpmannsgata Ung Kunst i Trondheim. Utstillingen er den største mønstringen av trøndersk kunst på flere tiår, og viser i underkant av 100 verk fra 21 nålevende trønderske kunstnere.

Av smittevernhensyn, og dessuten fordi utstillingen vises i tre ulike hus i tillegg til en bakgård, er utstillingen kun tilgjengelig til fastsatte omvisninger i mindre grupper.

Utstillingen står til og med 10. oktober.

Foto: Sigrid M. Jansen, Kunst og kaos

Nøkkelord

ANNONSE