Nea Radio

Ønsker innspill om bærekraft i reiselivet

Olin Steinsvik og Tone M. Ruud fra Rørosregionen Næringshage er begge med i arbeidsgruppa for remerking av Røros som et bærekraftig reisemål. Foto: Marit Langseth

Arbeidsgruppa for remerking av Røros kommune som bærekraftig reisemål håper kloke hoder tar turen til temakveld mandag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi ønsker å få innspill fra våre innbyggere og næringslivet på Røros om hvordan vi skal jobbe med remerkinga og aktiviteter som skal leve videre i etterkant, sier Olin Steinsvik fra Rørosregionen Næringshage og arbeidsgruppa for remerkinga.

I 2013 ble Røros sertifisert av Innovasjon Norge som et bærekraftig reisemål. Nå må Røros remerkes innen utgangen av april for å beholde merket.

I høst ble en arbeidsgruppe dannet for å jobbe med nettopp dette, og nå inviterer gruppa til en temakveld i Storstuggu mandag 14. januar klokken 18.

– Vi starter med en informasjonsdel hvor vi forteller om merkeordningen, hvorfor vi skal ha merket og hva bærekraft og reiselivssatsing handler om, forteller Tone M. Ruud fra næringshagen og arbeidsgruppa.

– Så skal vi ha den aller viktigste delen, nemlig et innspillverksted, hvor vi skal samle flest mulig ideer. Hva kan vi jobbe med videre, hva er de største utfordringene og hvor er det viktigst å sette inn tiltak?

Artikkelen fortsetter under bildet.

Arbeidsgruppa for remerking av Røros som bærekraftig reisemål består av Ole-Kjetil Lagaard fra Røros kommune, Tove Martens fra Destinasjon Røros, Sigrid M. Jansen og Olin Steinsvik fra Rørosregionen Næringshage, Torfinn Rhode fra Røros kommune
og Tone M. Ruud fra Rørosregionen Næringshage. Hanne Bryde fra Røros kommune var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Til slutt vil det være en bolk om miljøfyrtårnsertifisering. Steinsvik og Ruud håper mange vil ta turen.

– Vi vil ha med alle sammen! Det er veldig viktig at vi får innspill fra ulike deler av reisemålet Røros. Det gjør at vi får en enda mer nyttig handelsplan i fremtida og et sterkere samarbeid, sier Steinsvik.

Hør mer om remerkinga og temakvelden her:

Olin Steinsvik og Tone Ruud forteller her mer om remerkinga av Røros og temakvelden på mandag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...