Nea Radio

Interpellasjon fra Stjørdal SV:

Ønsker gratis buss for barn og unge

Gratis? Stjørdal SV ønsker at barn og unge opp til 15 år skal få kjøre buss gratis i kommunen. Nå kommer de med en interpellasjon i kommunestyret. Foto: AtB

– Det handler om å etablere gode reisevaner, sier Morten Harper (SV), som vil at kommunen skal søke midler fra Klimasats for å gi barn og unge gratis buss.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Stjørdal SV vil at kommunen skal søke det statlige fondet Klimasats om penger til utvikle et gratis busstilbud til barn og unge i kommunen.

– Søknadsfristen er 15 februar, så det haster, sier kommunestyrerepresentant Morten Harper (SV) som håper at vedtak om en slik søknad kan fattes etter at kommer med en interpellasjon under førstkommende kommunestyre som er neste torsdag

– Dette er nærmest for en gavepakke å regne, sier Harper om muligheten.

– Fondet er på 250 millioner kroner, så her håper jeg at vi kan få bevilget litt for å komme godt i gang.

Saken fortsetter under lydfila

Foto: Anne Gundersen

Gode vaner

Styremedlem i partiet, Lars Ivar Fridtjofsen mener, sammen med Harper, at et slik tiltak vil være med å danne gode reisevaner.

– Dette er noe som ikke kan undervurderes når det gjelder klimapolitikk, mener han.

– Dette er en mulighet vi ikke kan la gå fra oss.

Interpellasjon til kommunestyremøte 30.01.20

Transport står for store deler av klimagassutslippene i Stjørdal. SV vil at kommunen tar klimakrisa på alvor, og da har miljøvennlig lokaltransport stor betydning.

SV mener det er viktig at våre unge innbyggere har muligheten til å besøke venner, dra på trening og fritidsaktiviteter uten å være avhengig av at foreldrene kjører. Sykkel er ofte et bra alternativ, men det kommer an på både føre og avstander. Derfor trenger vi et godt og billig busstilbud.

Gratis buss for barn og unge i Stjørdal vil være et tilbud som er praktisk, sosialt inkluderende og miljøvennlig. I tråd med takstgrensene kan ordningen gjelde opp til 15 år, og kan enkelt administreres ved at kommunen dekker billettkostnaden på 20 kr direkte hos atb.

For å finansiere tiltaket kan kommunen søke støtte i den statlige «Klimasats»-ordningen, som har hele 258 millioner kroner i årets pott med søknadsfrist 15. februar. Her må Stjørdal benytte muligheten.

Spørsmål:

Hvordan vil ordføreren arbeide for å styrke det lokale busstilbudet i Stjørdal, særlig for barn og unge?

Forslag til vedtak:

Kommunestyret ber administrasjonen utarbeide og sende en søknad om Klimasatsmidler til planlegging og oppstart av et prøveprosjekt med gratis buss for barn og unge i Stjørdal. Prosjektet skal også planlegge hvordan lokalbusstilbudet i kommunen kan styrkes, med flere ruter og hyppigere avganger.

Fra Kristoffer Fordal, SV (vararepresentant for Morten Harper)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...