Nea Radio

Ønsker flere innbyggere velkommen

Illustrasjonsbilde Foto: Novasol

Selbu kommune ønsker seg flere innbygger og hyttefolket har kanskje løsningen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi har fått en del henvendelser fra hyttefolket, som etter hvert har sett at hyttene kommer med vann, strøm og avløp ferdig inn til hyttene. Så det er flere av eierne som ønsker å kunne bosette seg permanent på hytta, sier ordfører i Selbu, Ole Morten Balstad.

I gang med regulering

– Noen enkelt hytter har vi allerede begynt å regulere om til boliger. Vi ser at interessen for omregulering øker og at det begynner å bli snakk om hytter som ligger i hyttefelt, forteller Balstad.

– Så i realiteten kan det bli 200 faste innbyggere ved Hersjøen?

– Ja, det er en sak som kan dukke opp, men i første omgang så kommer vi til å si at dette tilbudet er for de hyttene som ligger nærmest bygda. Det vil si Sirhaugen hyttefelt, hytter på Fløneset og Damtjønna blant annet. I tillegg er det en del enkelt hytter som ligger rundt i bygda, forteller Balstad.

Avviser ikke andre

Ole Morten Balstad er klar på at kommunen ikke kommer til å avvise andre som ønsker å omregulere hytter til boliger, men at de kommer til å avvente for å se an responsen.

– Vi avviser ingen, men det viktigste nå er å finne en enkelt løsning for dette, konstaterer Balstad.

– Hva slag krav vil det bli satt?

– Du skal ha et offentlig godkjent vann og avløp system. Så må du sørge for å ha en vintervei som du selv har ansvaret for å holde åpen. Det er i tilfelle det skulle skje noe. Hytta skal ha en viss standard. Med det så menes det at du for eksempel ikke kan flytte inn i en hytte fra 1948 som det ikke er gjort noe med siden. Da må den oppgraderes først, avslutter Balstad.

Hør mer om hvor mange som har mulighet til å omregulere pr. dags dato her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...