Nea Radio

Ønsker budsjettinnspill fra folket

Innspill: Høyre og FrP legger fram felles forslag til budsjett for Malvik kommune for neste år og nå ønsker Eva Lundemo (H) og Lill-Harriet Sandaune (FrP) innspill fra folk om hva de ønsker skal prioriteres. Foto: Anne Gundersen

Høyre og FrP legger fram felles budsjettforslag for 2018. Nå ønsker de innspill fra folk som har tanker om hva Malvik kommune trenger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi har lagt en hektisk valgkamp bak oss men innbyggerne er i kommunen hele året. Derfor ønsker vi innspill på hva slags prioriteringer vi skal gjøre når vi nå går i gang med kommunebudsjettet, sier gruppeleder i Malvik FrP, Lill Harriet Sandaune.

– Det er bare rett og rimelig at vi nå går sammen om det alternative budsjettet, mener gruppeleder i Høyre, Eva Lundemo.

– Vi sitter sammen i regjeringen og jobber også godt sammen her lokalt. Jeg tror at innbyggerne synes det er fint at vi kan jobbe sammen på tvers av partilinjene, mener hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Eiendomsskatt

Eiendomskatt er en høyt prioritert sak i Malviks blå opposisjonsblokk.

– Eiendomsskatten er noe vi prioriterer høyt å få bukt med, sier

–Vi mener at den først bør reduseres og deretter fases helt ut.

Lundemo mener at det er mulig å tenke smartere og mer økonomisk når det gjelder kommunens økonomi.

– Vi må tenke nytt og ikke være redde for å se på andre aktører når vi skal tilby tjenester. Vi ønsker å gi Malviks befolkning best mulig tjenester per krone det koster.

Svar

Lundemo og Sandaune forteller at de allerede har fått innspill.

– Samtidig ønsker vi flere. De vil ikke si noe om hva disse innspillene handler om.

– Vi går gjennom alt og kan love at hver enkelt blir hørt. Det er ikke dermed sagt at alt vil bli foreslått i vårt alternative budsjett, sier Lundemo.

– Vår jobb er å prioritere.

Mindretall

Ettersom den blå blokken er i mindretall i kommunestyret, er det lite sannsynlig at forslagene fra det blå samarbeidet blir vedtatt.

– Men noen ganger opplever vi å bli stemt ned og at forslaget sener blir fremmet og vedtatt av posisjonen, smiler Sandaune.

– Hovedsaken for oss nå, er å vise at vi kan tenke nytt. Lundemo avviser at dette er et rent publikumsfrieri.

– Vi er folkevalgte hver dag og vi skal jobbe for innbyggerne i kommunen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...