Nea Radio

Ønsker at barnetrygden skal gjelde for alle

Ønsker endret praksis: Stjørdal SV ønsker å få slutt på at barnetrygden taes med i beregningen når Stjørdal kommune behandler søknad om sosialstønad, sier partiets førstekandidat, Morten Harper. Foto: Anne Gundersen

Stjørdal SV ønsker at ordningen med å la barnetrygden være en del av inntektsgrunnlaget når sosialstønad skal beregnes, skal endres.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er opp til hver enkelt kommune å vurdere hvorvidt barnetrygden skal være en del av inntektsgrunnlaget når sosialstønad beregnes. Stjørdal er en av kommunene som velger å ta med barnetrygden i beregningen og senest i vår stemte kommunestyret ned et forslag om å endre dette. Nå tar SV igjen opp kampen mot det de mener er en usosial praksis.

– Vi vet at de drøye tusen kronene barnetrygden utgjør per barn i måneden kan være av stor betydning for den enkelte familien, sier førstekandidat for Stjørdal SV, Morten Harper.

– Dette rammer kun de fattigste familiene, mens familier med god økonomi får barnetrygden på toppen av vanlig inntekt. Dette finner vi svært urimelig.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Sparer lite

Harper mener at beløpet kommunen sparer på denne ordningen er lite i den store sammenhengen.

– Det er slik at omlag 60 barn i kommunen tilhører familier som mottar sosialstønad. Til sammen sparer kommunen under en million kroner i året på å straffe de fattigste barna. Dette er for småpenger å regne på kommunens totale budsjett og vi mener det er uhørt, sier Harper.

Få vet

Harper forteller at partiet har stått på stand og fortalt om både det at praksisen varierer fra kommune til kommune og at Stjørdal er en av kommunene som praktiserer dette.

– Vi opplever at folk blir svært overrasket. Det er få av de vi snakker med som er klar over at det er slik. Dette er en av sakene vi i SV ser som svært viktige fram mot valget til høsten. Vi ønsker et samfunn med minst mulige forskjeller og dette er noe som jobber i motsatt retning av det.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...