Nea Radio

Røros Tomteselskap:

Ønsker å sikre boligtomter

Foto: Nils Kåre Nesvold

Det siste halve året har det vært skrevet og ment mye om mangel på byggeklare tomter i Røros Kommune. Røros tomteselskap sitt ansvar, selskapets oppgaver og rolle har vært gjenstand for diskusjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Styret i Røros Tomteselskap, med halvparten nye styremedlemmer og halvparten erfarne medlemmer, har lyst til å synliggjøre noe av det vi tenker, og noe av det vi ønsker å gjøre.

Det siste halve året har det vært skrevet og ment mye om mangel på byggeklare tomter i Røros Kommune. Røros tomteselskap sitt ansvar, selskapets oppgaver og rolle har vært gjenstand for diskusjon.

I likhet med de som har ytret seg og ganske sikkert mange andre, så er også styret i Røros Tomteselskap genuint opptatt av at Røros kommune skal ha mange nok tilrettelagte tomter. Unge voksne med røtter her vil hjem, og mange andre finner Røros som et attraktivt bosted. Attraktive tomteområder som møter aktuelle tilflytteres behov, er et viktig virkemiddel - i en sak hvor alt henger sammen med alt.

Røros Tomteselskap AS eies av Røros Kommune og Rørosbanken. Tomteselskapet sin oppgave er å klargjøre infrastruktur for bygging i arealer som er avsatt til boligbygging i Røros kommune. I dag finnes byggeklare tomter på Glåmos og i Galåen. Det finnes dessverre ingen i Røros sentrum. Før ny kommunedelplan for sentrum vedtas så finnes det ikke avsatte egnede arealer til boligformål i Røros sentrum. Arealet som i eksisterende plan er avsatt i Gjøsvika (oversiden av Hyttskrivarveien) har vist seg å ikke være egnet for boligbygging, etter nærmere ettersyn av kommunen. Dårlige grunnforhold.

Tomteselskapet ble kjent med situasjonen for det avsatte området i Gjøsvika for ett års tid siden. Vi startet da et privat planforslag på et annet område i Gjøsvika. Dette området er under behandling nå og vi håper det kan stå klart i løpet av 2021. I tillegg er vi i startgropa med andre private planforslag på andre områder i Røros sentrum. Dette er krevende prosesser, da det i utgangspunktet ikke er arealer som er avsatt til boligformål i kommunedelplan for sentrum. Vi må følge lover og regler, men være proaktive i å se mulige løsninger.

Vi vil bidra til at vi unngår å havne i en situasjon hvor vi opplever samme mangel på byggeklare tomter i kommunen, som det vi gjør i dag. For å sikre det så legger vi opp til en god dialog og et tett samarbeid med Røros Kommune og andre sentrale samarbeidspartnere.

I 2021 så skal Røros Tomteselskap jobbe med

Å oppdatere selskapets vedtekter slik at de tjener dagens behov bedre

Forme og iverksette en enkel strategi som skal sikre en kontinuerlig tilgang av byggeklare tomter i Røros Kommune. Røros tomteselskap har ingen administrasjon og en strategi vil være et viktig verktøy for å sikre kontinuitet og kvalitet i styrets arbeid.

Å få behandlet flere planforslag, som forhåpentligvis kan sikre at vi får byggeklare tomter i Røros sentrum og Røros kommune så raskt som nødvendige prosesser tillater det.

Mvh

Styret i Røros Tomteselskap

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...