Nea Radio

Ønsker å redde serveringsbransjen

Hilde Danielsen, 2 kandidat på stortingslista for Trøndelag SV og Lars Haltbrekken, stortingsrepresentant for SV. Foto: Nils Heldal SV

SV ønsker nå at det skal legges penger på bordet for å redde en hardt rammet serveringsbransje og deres ansatte. 


Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.01.2021 kl 22:15

Stortingsrepresentant, Lars Haltbrekken og partiets andre kandidat på stortingslista for Trøndelag SV, Hilde M. G. Danielsen, kommer nå med en kraftig oppfordring om at det nå må komme penger på bordet for å redde en hardt rammet serveringsbransje og deres ansatte.

– Her på Røros og i nabokommunene ser vi bedrifter som må stenge og redusere kraftig på åpningstidene. Det fører til permitteringer av ansatte. Jeg er sterkt bekymret for hvor lenge bedriftene klarer å holde ut i en slik tid uten at dagens regjering tar bransjen på alvor når de sier at de trenger støtte, sier Danielsen.

Nye forslag

SVs foreslo før jul å redde sunne bedrifter fra konkurs i påvente av kompensasjonsordning. Forslaget fikk dessverre ikke flertall. SV jobber nå med nye forslag som skal fremmes i Stortinget nå.


SV er enige i at det må gjennomføres nødvendige smittevernstiltak og at det er vanskelig å unngå at disse rammer serveringsbransjen, men da må man også sørge for at bedrifter som er godt drevet, men som mister inntektsgrunnlaget pga. pandemien og nedstengning, får støtte fra staten for å overleve pandemien. Regjering og Storting må nå sammen sørge for at det kommer midler på bordet som kan avhjelpe den alvorlige situasjonen serveringsbransjen og deres ansatte nå står i, oppfordrer SV.

Ser tegn i lokalsamfunnet

Danielsen som bor på Røros ser klare tegn på at man avhengig av å holde næringene og bransjen oppe.

– Vi er avhengig av arbeidsplassene for de som bor her. Vi snakker om inntektene til folk. Vi trenger denne bransjen også for å kunne tilby våre gjester og turister både overnatting og matservering. Verdensarvstedet Røros Bergstad og Circumferensen trenger alle våre hoteller og restauranter også etter denne kritiske tiden vi er inne i. Her må regjeringen våkne opp og gi bedriftene og bransjen støtte, sier Danielsen.

Trekker ut i tid

- Landets små og mellomstore bedrifter har forsøkt å si fra i månedsvis om hvor kritisk situasjonen er, likevel har regjeringen så å si ignorert dem. Jeg er redd denne somlinga kommer til å ta livet av mange bedrifter, forklarer Haltbrekken., og fortsetter: 
- Regjeringen må sørge for at det følger økonomisk hjelp samtidig med at smitteverntiltakene innføres, så bedriftene slipper å gå konkurs. SV kommer til å fortsette arbeidet for å redde bedriftene fra konkurs og håper regjeringen og stortingsflertallet vil støtte oss nå som de ser hvor alvorlig situasjonen er.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...