ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Resultatet nært doblet for Norbit:

– Ønsker å passere milliarden

Administrerende direktør i Norbit Per Jørgen Weisethaune, her på Røros i forbindelse med utbyggingen av fabrikken. Foto: Per Magne Moan.

Resultatet til Norbit før skatt i fjor endte på 63,8 millioner kroner noe som er nær en dobling fra året før. I år ønsker de å passere milliarden i inntekter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2022 kl 14:06

ANNONSE
Annonse

– I 2021 kom vi tilbake på vårt lønnsomme vekstspor med god fremgang i alle tre forretningssegmenter. Aktivitetsnivået er høyt tross utfordringer knyttet til pandemien og forsyningsmangel på komponenter, og vi er optimistiske med tanke på fremtidsutsiktene med en målsetning om å levere inntekter på over én milliard kroner i år, sier Per Jørgen Weisethaunet, administrerende direktør i Norbit i en børsmelding.

Inntektene økte med 170 millioner kroner, sammenlignet med året før. Resultatet før skatt ble nær doblet fra 2020, da det endte på 34,8 millioner kroner. Det viser kvartalsregnskapet og de foreløpige fjorårstallene som ble lagt frem tirsdag morgen.

Styret foreslår nå å utbetale et utbytte på 30 øre per aksje, noe som til sammen betyr en utbetaling på 17,5 millioner kroner til eierne.

Norbits langsiktige ambisjon er fortsatt å levere organiske inntekter på mer enn 1,5 milliarder kroner.

Nøkkelord

ANNONSE