ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Populær og prisvinnende gründer på matfestivalen:

Omsetningen økte med nesten 30 prosent i fjor

Boden til Vidar Garnvik fra Garnviks Røkeri er populær. Kundene vet som regel hva de vil ha, forteller han. Foto: Karin Jegtvik

Garnviks Røkeri har vunnet flere priser for sine delikatesser innen sjømat. I fjor opplevde gründer Vidar Garnvik en økt omsetning på nesten 30 prosent.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2022 kl 01:11

ANNONSE
Annonse

Gaten i gangen mellom nye og gamle Torgkvartalet i Stjørdal er fylt av delikatesser for tiden. For her arrangerer Coop Matfestival i helgen. Lokal og kortreist mat skal fram i lyset, og matprodusentene byr på smaksprøver og informative samtaler om trønderske råvarer og produkter.

Økt salg

En av dem er Vidar Garnvik. Vanligvis holder han til lengst mot vest i Trøndelag. På Nord-Dyrøy på Frøya. Ut mot storhavet. Og da er det sjølsagt sjømat han har spesialisert seg på. I 2014 gjorde han om garasjen til røkeri og etablerte familiebedriften Garnviks Røkeri - det har han ikke angret på.

- Vi opplever at trønderske råvarer og produkter blir stadig mer populære, og nå er vi jo en del av European Region og Gastronomy (ERG) i tillegg, og det merker vi.

For trøndersk mat er i vinden for tida. Da pandemien slo inn over landet, ble det snakket mye om viktigheten av lokal og egenprodusert mat ved krisesituasjoner. Det har slått positivt ut for røkeriet på røya også.

- Vi har hatt en pen økning de siste årene. I fjor gikk omsetningen opp med 26 prosent, forteller Garnvik.

- Da har vi gjort noe riktig som vi må bygge videre på.

Prisvinnende

At Garnviks Røkeri har gjort noe riktig viser også prisene de har høstet inn for sine produkter. Hele fire ganger siden oppstarten i 2014 har de vunnet prisen for årets Sjømatprodukt under matfestivalen i Trondheim:

2015 – Røkt loins med cognac og pepper

2017 – Akevitt gravet laks med tarekrydder

2018 – Røkt laks med Chili og Lime

2021 – Varmrøkt Hvitløkslaks med soltørket tomat og basilikum.

Mye reising

Sommeren byr på mange festivaler og reisevirksomhet for sjømatprodusenten fra Frøya, og Vidar Garnvik syns det er viktig å delta på slike arrangement som Matfestivalen på Torgkvartalet i Stjørdal.

- Jeg blir ikke så mye hjemme på Frøya i sommer. Det er mye som skjer i hele Trøndelag med messer og matfestivaler, og da får vi markedsført oss mye, sier Garnvik

- Her treffer vi kundene våre og bygger nye relasjoner til nye kunder, så slike arrangement betyr mye.

Populære produkter

Og de som kommer innom vet som regel hva de vil ha.

- Mange har hørt om oss og de vil ha sine vante favoritter, og så kommer det noen som er nysgjerrige og vil prøve noe nytt.

Varmrøkt laks og ørret er svært populær, og er også favorittene til gründeren selv.

- Men jeg er også glad i tomatsilda vår, og gravlaksen servert med gode poteter og sennepssaus.

Hør hele intervjuet med Vidar Garnvik her:

ANNONSE