Nea Radio

Fastlegekrisen på Røros:

Omlag en tredel mangler fastlege

Fastlegetilbudet på Røros slik det ser ut per 19.08 Foto: Skjermbilde fra nettstedet "Min fastlege".

Ut fra opplysninger hentet ut fra nettstedet "Min fastlege" ser det ut til at cirka 30 prosent av Røros kommunes innbyggere mangler fastlege. Hele 1598 av totalt kommunens 5500 innbyggere. Virksomhetsleder for helse Jan Roger Wold i Røros kommune bekrefter dette.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det er 1598 personer per i dag som mangler fastlege på Røros. Per Arne Gjelsvik starter 1. oktober, med å følge opp deler av en fastlegeliste med 500 pasienter. Det er HELFO som utarbeider denne listen, ikke Røros legesenter. Anne Lund starter også fra 1. september som barnelege ved helsestasjonen i en redusert stilling, sier virksomhetsleder Jan Roger Wold til Nea Radio.

Etter våre beregninger er det de cirka 1200 pasientene som står på Per Arne Gjelsvik´s gamle liste pluss kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad sine 425 pasienter det dreier seg om.

Permisjon og pensjon

Anne Lajla Westerfjell Kalstad er ute i permisjon et år og Marius Kaland er kommuneoverlege i hennes sted. Kaland overtok Anne Lund sin pasientliste i fjor etter hun gikk av med pensjon. Lund kommer også tilbake i et vikariat men kun som barnelege. Hun vil ikke ha en pasientliste som fastlege.

Per Arne Gjelsvik sin liste på 1200 pasienter står som “liste uten fast lege” i oversikten. Gjelsvik kommer tilbake i 50% stillingsstørrelse fra 1. oktober som varer i fem måneder. Han vil da ta over 500 av pasientene som står på hans “gamle” liste.

Hilde Fjorden skal ha permisjon i 30 prosent stilling som fastlege for å være varaordfører. Hun beholder antallet pasienter på sin liste men det vil jo si at de 850 innbyggerne på hennes liste må vente lengre før de får time. For å redusere ventetiden, har Røros legesenter ansatt 2 turnusleger fra 1. september.

Røros kommune har utlyst de tre ledige fastlegestillingene for andre gang tidligere i sommer, men har foreløpig ikke fått kvalifiserte søkere.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...