Nea Radio

– Olje og gass er viktig for Trøndelag!

Sivert Bjørnstad. Foto: Anne Gundersen

Sivert Bjørnstad (Frp) mener Senterpartiet setter oljerelaterte arbeidsplasser i fare.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Leserbrev:

I Fjellregionen i Trøndelag finnes det over 200 oljerelaterte arbeidsplasser. Nå setter sterke krefter i Senterpartiet disse i fare.

Ferske tall fra Norsk olje og gass viser at det er rundt 225.000 oljerelaterte arbeidsplasser i Norge. Dette er ikke bare dem som bare arbeider med olje, men også arbeidsplasser som finnes på grunn av oljenæringen.

Det kan være folk som arbeider med leveranser, på hoteller eller transport. Mange av disse arbeidsplassene er med på å holde hjulene i gang i distrikts-Norge.

Det er ingen nyhet at venstresiden sår tvil om norsk oljenæring og arbeidsplassene denne næringen generer. Det har de gjort i flere år. Men vi i FrP har alltid beroliget oss med at Senterpartiet skulle være venstresidens motvekt, og si nei til de som vil sette en sluttdato for det norske oljeeventyret. Nå har sterke krefter i Senterpartiet fjernet denne roen.

Aldri før har en nåværende eller tidligere olje- og gassminister sådd tvil om oljenæringens fremtid i Norge. Nå har det skjedd. Eks-oljestatsråd, Åslaug Haga, fra Senterpartiet, sa i februar at hun ønsker en sluttdato for norsk olje- og gassproduksjon. Hun viser til FNs klimapanel for å underbygge argumentene sine. Haga har vært leder i SP, og har en mektig posisjon i partiet. Senterungdommen har også nylig brukt lignende argumentasjon.

I motsetning til SP taler ikke FrP med to tunger. Vi heier på oljenæringen! Det å legge ned Norges viktigste næring vil resultere i at over 200 mennesker fra Midtre-Gauldal til Selbu mister jobbene sine og like mange familier mister livsgrunnlaget sitt. Det ville vært en katastrofe for Norge og for distriktet vårt.

I FrP lurer vi på hva SP har å si til disse familiene, som de nå gir en mer usikker fremtid. Hvordan kan SP kalle seg et distriktsparti når de i sine egne rekker har folk som snakker om å avvikle Norges viktigste arbeidsgiver i distriktene? Jeg forventer ikke at SP har et godt svar, men jeg håper velgerne stiller seg selv dette spørsmålet innen høstens valg.

Sivert Bjørnstad

Stortingsrepresentant (FrP)

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...