Nea Radio

Skuespiller i Finland

Ole Morten fikk stort arbeidsstipend

Ole Morten Øwre Storhaug er skuespiller i Finland. Foto: Klara Wenner Tångring

Selbyggen har nå fått finansiert ett helt år hvor han kan jobbe med sitt kunstneriske arbeid.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Svenska Kulturfondens oppgave er å støtte svensk kultur og utdanning, svensk språk og aktiviteter på svensk i Finland. Det deles ut stipend og tilskudd til privatpersoner, arbeidsgrupper og organisasjoner, og de tar også initiativ til prosjekter og utvikler prosjektidéer sammen med andre, skriver de på sin hjemmeside.

Base i Helsingfors

Han har vokst opp i Selbu men har valgt å se til utlandet for utdanning og jobb, nærmere bestemt Finland og Helsingfors.

- Her har jeg vært siden jeg gikk på teaterskole her, og har vært freelanser etter jeg ble ferdig der, sier Storhaug som ble ferdig utdannet i 2018.

Krevende tid

Å være skuespiller er lite inntektsbringende for tiden, men Ole Morten anser seg selv for å være en av de mer privilegerte skuespillerne da han hadde mye å gjøre tiden før pandemien traff.

- Jeg hadde dermed et sikkerhetsnett å falle tilbake på, man må egentlig gi cred til Finland for hvordan de løser det, sier han.

Betyr mye å få stipend

For Ole Morten er det stort å bli anerkjent på denne måten, og at han får frihet til å jobbe med det han elsker mest:

- Det handler jo om å få tilliten til å gjøre egne prosjekter, det er jo noen som sier at de har troen på at jeg har noe å tilføre feltet.

Gleder seg til tiden etter pandemien

At han gleder seg til vi kan legge covid-19 bak oss er en underdrivelse. Han påpeker at reisevaner er noe vi må tenke over i fremtiden, men at han håper å ha hele Norden som arbeidssted når ting åpner opp igjen.

- Å Gud bedre, da skal det altså spilles så mye teater, sier Storhaug.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...