ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Skuespiller i Finland

Ole Morten fikk stort arbeidsstipend

Ole Morten Øwre Storhaug er skuespiller i Finland. Foto: Klara Wenner Tångring

Selbyggen har nå fått finansiert ett helt år hvor han kan jobbe med sitt kunstneriske arbeid.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Svenska Kulturfondens oppgave er å støtte svensk kultur og utdanning, svensk språk og aktiviteter på svensk i Finland. Det deles ut stipend og tilskudd til privatpersoner, arbeidsgrupper og organisasjoner, og de tar også initiativ til prosjekter og utvikler prosjektidéer sammen med andre, skriver de på sin hjemmeside.

Base i Helsingfors

Han har vokst opp i Selbu men har valgt å se til utlandet for utdanning og jobb, nærmere bestemt Finland og Helsingfors.

- Her har jeg vært siden jeg gikk på teaterskole her, og har vært freelanser etter jeg ble ferdig der, sier Storhaug som ble ferdig utdannet i 2018.

Krevende tid

Å være skuespiller er lite inntektsbringende for tiden, men Ole Morten anser seg selv for å være en av de mer privilegerte skuespillerne da han hadde mye å gjøre tiden før pandemien traff.

- Jeg hadde dermed et sikkerhetsnett å falle tilbake på, man må egentlig gi cred til Finland for hvordan de løser det, sier han.

Betyr mye å få stipend

For Ole Morten er det stort å bli anerkjent på denne måten, og at han får frihet til å jobbe med det han elsker mest:

- Det handler jo om å få tilliten til å gjøre egne prosjekter, det er jo noen som sier at de har troen på at jeg har noe å tilføre feltet.

Gleder seg til tiden etter pandemien

At han gleder seg til vi kan legge covid-19 bak oss er en underdrivelse. Han påpeker at reisevaner er noe vi må tenke over i fremtiden, men at han håper å ha hele Norden som arbeidssted når ting åpner opp igjen.

- Å Gud bedre, da skal det altså spilles så mye teater, sier Storhaug.

ANNONSE