Nea Radio

- Ola må gå, ta med Erna òg!

FAKKELTOGET mot regjeringas rovdyrpolitikk samlet rundt 10.000 i Oslo sentrum tirsdag kveld. Foto: Trond Are Hoem

Rundt 10.000 demonstrerte mot regjeringas rovdyrpolitikk i Oslo tirsdag kveld. Fire trønder-ordførere gikk først i toget.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2019 kl 23:49

«Ola må gå, ta med Erna òg!», «nok er nok», «regjeringen glemmer at Stortinget bestemmer» og «Erna må bli fjerna» var noen av slagordene som preget tirsdagens store fakkeltog i Oslo sentrum.

Demonstranter fra hele landet hadde reist til hovedstaden. Fire trønder-ordførere gikk i toget:
Ida Stuberg (Sp, Inderøy), Vibeke Stjern (Ap, Åfjord), Tone Våg (Ap, Snåsa) og Kari Anita Furunes (Sp, Meråker).
Kari Anita Furunes var også krystallklar i sine meninger da hun holdt appell foran Stortinget. Sammen med 193 andre norske ordfører står de fire bak en tverrpolitisk uttalelse til presidentskapet i Stortinget.
- I sommer har trykket på beitenæringa vært enormt i store deler av Trøndelag. Bjørn og andre rovdyr har fått herje i store deler av fylket og gjort stor skade, står det blant annet i brevet der ordførerne ber statsminister Erna Solberg ta grep.

Naturbruksalliansen

Det var Naturbruksalliansen som arrangerte fakkeltoget i hovedstaden.

Bak alliansen står organisasjonene Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Norsk Sau og Geit, Norges Skogeierforbund, Norskog, Glommen Skog, Folkeaksjonen Ny Rovviltpolitikk, Norsk Almenningsforbund og fylkeslagene i Norges Jeger- og Fiskerforbund i Hedmark, Oppland, Akershus og Østfold.

Nils Solberg, leder for Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk, var en av dem som holdt appell fra scenen foran Stortinget. Han likte dårlig at klima- og miljøministeren ikke ville møte opp på demonstrasjonen.

– Jeg forstår ikke hvorfor Ola Elvestuen er så redd for å møte oss. Vi har ikke drept en eneste miljøvernminister på 100 år, sa Solberg til latter fra de frammøtte.

Foto: Lars Erik Skrefsrud, NRK

Stortingssalen neste

Leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, deltok også i fakkeltoget tirsdag kveld.
– Vi vil overlevere et dokument med klar melding om at vi mener Stortinget må følge opp bestandsmålene for ulv, slik at regjeringa gjennomfører Stortingets vedtatte politikk, sa Bartnes til NRK.

– Bruk dette brevet til et vettugt arbeid på Stortinget, sa Bartnes i appellen sin.

Trygve Slagsvold Vedum, Sp, holdt også appell og lovte han å starte kampen i Stortinget allerede onsdag.

– Vi skal starte kampen i Stortingssalen i morgen. For vi kan ikke akseptere at folk som blir ramma av rovdyrpolitikken gang på gang skal bli overkjørt, sa Sp-lederen i følge NRK.

SAMLET demonstranter fra hele landet. Foto: Trond Are Hoem

NOAH på lørdag

Lørdag er det NOAH sin tur. Da mobiliserer organisasjonen til folkemarkering for ulv der de oppfordrer alle som bryr seg om vernet av ville dyr til å stille opp. - Dette handler ikke kun om ulvene, men også om hvordan alle ville dyrs rettigheter til stadig tilsidesettes for næringsinteresser, skriver NOAH på sine nettsider.

Organisasjonen skal ha arrangement både i Oslo, Fredrikstad, Elverum, Trondheim og Bergen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...