Nea Radio

Ola Buan Øien slipper ny låt

"Våren Kan Bli Fin", er siste skudd på stammen av kreasjoner, signert gitaristen fra Ler.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2021 kl 21:36

Bad Times' Good for Writing Songs, synger Ole Evenrude, og det er kanskje noe i det. For det kommer veldig mye ny trøndersk musikk for tiden.

Sist ut, er Ola Buan Øien, kanskje aller best kjent som gitaristen i Too Far Gone.

Han skriver på en doktoravhandling i musikk, der han blant annet eksprimenterer med ulike klanger og atmosfærer i musikken - såkalt Ambient Musikk.

Back to basic

Men selv om han jobber med det enkelte vil kalle "smal" musikk, så har han har ikke glemt sine røtter - noe "Våren Kan Bli Fin", er et godt eksempel på.

Her er det de enkle rockegrepene, med hammondorgel, ruvende bass og trommer og ikke minst fuzzgitar som danner bakteppet for en raspende rockevokal.

Ola gjør både gitar og vokal på låten, og han kaller det å være tilbake i gitarbasert americana-sjanger.

Ny plate til sommeren

– Det har vært en lang periode med spillefri der man har hatt sjansen til å høre på musikk igjen og lage musikk igjen, så nå har jeg laget ferdig musikk til ei ny plate, sier han.

"Våren Kan Bli Fin", er første smakebiten på produksjonen som kommer i løpet av sommeren. Før den tid slippes det et par smakebiter til.

I tillegg til å være musiker, underviser også Ola Buan Øien ved Nord Unviversitet og sier 2020 ikke har vært spesielt vanskelig for ham.

– Det har vært både færre spillinger og færre knøtteturneringer som far, sier han og innrømmer at det har vært god tid til å reise på hytta, skrive musikk og samtidig jobbe i eget hjemmestudio med låtskissene til låtene på den nye plata.

Hør intervju og den nye låten her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...