Nea Radio

Ola Brennodden Sunde kjørte inn til førsteplass

Ola Brennodden Sunde fra Folldal var førstemann i mål på Femundløpets 450-distanse søndag kveld, 35 minutter før Fredrik Westlie fra Enebakk. Foto: Marit Langseth

Ola Brennodden Sunde var først over målstreken i F450.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2019 kl 21:42

– Seieren skal feires sammen med alle som har hjulpet meg, for det er ganske mange. Det gjør seg ikke selv et slikt hundespann, sier Ola Brennodden Sunde.

Like før klokken 20.30 søndag kveld kjørte han over målstreken på Øra stadion i Røros, som førstemann i F450.

– Hvordan var det å kjøre over målstreken som nummer en?

– Det er alltid godt det, sier Brennodden Sunde.

Brennodden Sunde kommer fra Folldal og kjører for Team Brennodden og Folldal Trekkhundklubb. Målet på forhånd var å kjøre et godt løp og å kjøre så raskt som mulig med spannet.

– Og det har jeg gjort til punkt og prikke. Jeg har ikke sett så mye på konkurrentene før på Orkelbogen. Jeg fikk posisjonert meg der, forteller han.

Til sammen brukte han to døgn, to timer og ni minutter på den 450 kilometer lange løypa.

– Jeg la opp strategien slik at hundene har en lettest mulig reise igjennom. Å få i dem nok næring er prioritet nummer en, forteller han.

Han kom i mål med sju hunder. En ble satt igjen på Sjekkpunkt Tolga på grunn av en øm tå.

35 minutter bak ham kom Fredrik Westlie fra Enebakk inn til en andreplass. Westlie var rookie i fjor og kjørte da inn til førsteplass, med Brennodden Sunde på tredjeplass. Årets andreplass sikrer Westlie sammenlagtseieren og en ny ATV fra CF Moto.

Hør intervjuet med Ola Brennodden Sunde her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...