Nea Radio

Økte overskuddet med over en halv milliard

KONSERNSJEF: Jan-Frode Janson er konsernsjef i SpareBank 1 SMN. Foto: SpareBank 1 SMN

SpareBank 1 SMN fikk et resultat på 1729 millioner kroner første halvår i år, en økning på 520 millioner fra samme periode i fjor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Bak det rekordhøye halvårsresultatet ligger ekstraordinære forhold i felleseide SpareBank 1-alliansen i tillegg til at regionen blomstrer og banken utfører solid bankhåndverk. Vi lykkes også godt med andre forretningsområder, og av hver krone vi tjener kommer nå 50 øre fra andre inntekter enn renter, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank 1 SMN.

- Overskuddet kommer både kundene og regionen til gode. Det gjør oss som bank enda bedre i stand til å bidra med finansiering til folk og bedrifter i Midt-Norge. Samtidig legger det grunnlag for at vi kan betale ut et enda høyere samfunnsutbytte neste år, sier Janson.

Midtnorsk økonomi utvikler seg fortsatt sunt og godt, og bidrar til høy vekst og lave tap i regionens ledende bank. SpareBank 1 SMN har økt utlån til personkunder med 6,7 prosent til 111,1 milliarder kroner siden halvårsskiftet i fjor. I første halvår i år har banken fått 4100 nye personkunder. Dermed har banken styrket sin ledende markedsposisjon i Midt-Norge. Utlån til næringslivskunder økte med 3,6 prosent til 52,5 milliarder kroner. 625 nye bedrifter har valgt SpareBank 1 SMN som sin bank i første halvår.

Tap på utlån ble 126 millioner kroner, som er lavere enn første halvår i fjor. Tapene stammer i hovedsak fra oljerelatert virksomhet. Banken venter at tap på utlån blir lavere i år enn i fjor.

Jan-Frode Janson tiltrådte som ny konsernsjef 1. mai i år. De hundre dagene siden den gang har han brukt til å reise rundt i hele Midt-Norge for å bli bedre kjent med bankens kunder og ansatte.

- Banken står fjellstøtt i regionen. Vi skal bygge videre på kombinasjonen digital utvikling og lokal tilstedeværelse, og vi vil satse enda mer på næringslivet i Midt-Norge. Dette vil gi banken kraft til å øke samfunnsutbyttet ytterligere i årene fremover, sier Jan-Frode Janson i ei pressemelding.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...