Nea Radio

Økning i sykefraværet

Nav Foto: Ola Bjerken

Det legemeldte sykefraværet i Trøndelag i 3. kvartal var på 4,6 prosent.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Dette er en økning på 3,7 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Økningen skyldes i hovedsak koronapandemien.

I tillegg til det legemeldte kommer egenmeldt sykefravær på 1 prosent. Til sammen gikk 602 317 dagsverk tapt i Trøndelag i 3. kvartal. Etter Oslo er Trøndelag fylket med minst vekst i sykefraværet dette kvartalet.

Økning i sykdommer i luftveiene

– Sykefraværet økte i 3. kvartal også i Trøndelag, men det er langt lavere enn det var i 1. kvartal i år. Diagnoseoversikten viser at antall sykefraværstilfeller økte med 1.834 tilfeller. Det meste av økningen skyldes sykdommer i luftveiene og da i hovedsak koronapandemien, sier Bente Wold Wigum, direktør i NAV Trøndelag.

Næring og yrker

Av næringene er det helse- og sosialtjenester som har det høyeste sykefraværet med 6,5 prosent. Sykefraværet her tilsvarer 179 505 tapte dagsverk, og utgjør 30 prosent av alt sykefravær i fylket. Deretter følger transport og lagring med et sykefravær på 5,5 prosent og forretningsmessig tjenesteyting med 5,3 prosent.

Yrkene med høyest sykefravær er salgs- og serviceyrker med et sykefravær på 6,2 prosent, etterfulgt av renholdere, hjelpearbeidere mv. og prosess- og maskinoperatører, transportarbeidere mv. med henholdsvis 5,5 og 5,4 prosent.

Store kommunale variasjoner

Det er store variasjoner i sykefraværet mellom kommunene i Trøndelag. Kommunene med lavest sykefravær er Tydal (3,6 prosent), Røyrvik (3,7 prosent) og Røros med 3,9 prosent. Høyest sykefravær har Meråker (6,7 prosent), Leka (6,6 prosent) og Høylandet med 6,2 prosent.

Sats på arbeidsmiljø - nå kommer Arbeidsmiljøportalen

I arbeidet med å få ned sykefraværet lanseres i neste uke Arbeidsmiljøportalen. Portalen skal bidra til at flere virksomheter jobber systematisk og kunnskapsbasert med forebyggende arbeidsmiljøarbeid og ser verdien og effekten av å jobbe forebyggende. I portalen formidles informasjon om effektivt forebyggende arbeidsmiljøarbeid til bransjer, sektorer og virksomheter. Innholdet er bransjerettet og består av kunnskapsbaserte verktøy og fakta som er tilpasset arbeidsmiljøutfordringene i de ulike bransjene. Bak portalen står Arbeidstilsynet, STAMI, NAV og Petroleumstilsynet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...