Nea Radio

Økende interesse for golf

IVRIGE UNGDOMMER: Margit Sundet Nordengen er en av deltakerne som her reist helt fra Åkerstrømmen for å delta på golfkurs på Røros. Foto: Anita Sivertsgård

Golfklubber over hele landet har nemlig sett en enorm økning av medlemmer i år. Spesielt har interessen vokst hos de yngre.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Røros Golfklubb er ikke noe unntak for denne regelen. Så langt i år har klubben kjørt tre golf kurs med over 40 deltagere. Aldri har interessen vært så stor for idretten, som for bare noen ti år siden ikke ble regnet for en folkesport.

Barn og ungdommer har oppdaget golf

- Vi ser at det nå er veldig mange barn som har oppdaget golf. Vi har også deltagere som kommer reisende fra både Tynset, Åkerstrømmen og Oslo bare for å gå kurs på Røros. Det synes vi er veldig hyggelig og er faktisk litt overveldet over responsen, sier daglig leder ved Røros Golfklubb, Hans Petter Hagen.

Grønt kortkurs

Det er spesielt unge og ungdommer som har fattet interesse for golf. Mange har funnet veien til rangen og har stått der og øvd seg, før de nå ser at golfkurs er neste steg videre. For å kunne spille golf ute på bane må alle spillere ha «Grønt kort», som er et kurs som gir praktisk innføring i hva spillet handler om og omfatter grunnleggende teknikk, regler, sikkerhet og opptreden på banen.

Dugnad og god hjelp

Det er Røros Golfklubb som selv organiserer kursene.

- Vi har heldigvis egne medlemmer som stiller på dugnad og holder kurs i tillegg så får vi god hjelp av tidligere golftrener, Helge Sandnes, som nå har kjøpt seg hytte på Røros til å hjelpe oss. Han bidrar til både kurs og trening, forklarer Hagen.

Hør intervjuet her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...