ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Fylkeslegen:

Økende antall klager på fastlegeordningen

Kristine Asmervik assisterende fylkeslege sier at Statsforvalteren får et økende antall klager fra kommunene på fastlegeordningen. Foto: Privat

Et økende antall klager kommer inn fra kommunene om fastlegeordningen til Statsforvalteren i Trøndelag. Assisterende fylkeslege Kristine Asmervik sier at klagene kommer som en følge av manglende legedekning.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Vi får inn en økende andel klager på fastlegeordningen som en direkte konsekvens av manglende legedekning. Saker som at det ikke er mulig å bytte fastlege, at man ikke kan få en fastlege, eller at man bare får vikarer. Det savnes en kontinuitet på mange legekontor, sier Asmervik til Nea Radio.

Tidligere i sommer meldte Adressa at det er 16 000 trøndere som ikke har fastlege. Asmervik sier at det er flere Trønderske kommuner med utfordringer.

- Det er et par kommuner i sørlige Trøndelag og en del mindre kommuner i den nordlige delen av Trøndelag som det har vært sendt inn klager på, sier hun.

Mangler også i Trondheim

- Det bekymrer jo at en tidligere så godt fundamentert og solid ordning som fastlegeordningen nå vakler. Det er jo ikke bare i distriktene men også i de større byene som Trondheim at man ser at det er flere pasientlister uten fast tilordnet lege, sier Asmervik.

I følge et datagrunnlag fra Helse- og omsorgsdepartementet så har antallet pasientlister i perioden uten fastlege økt fra 103 til 193 i perioden fra første januar 2019 til første mars 2021. Dette er tall fra hele landet.

Nøkkelord

ANNONSE