ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Offisiell åpning av Selbustien

Den nye gangbrua over til Årsøya fra Sentralbanen som er en del av Selbustien. Foto: Ola Bjerken

I går var det offisiell åpning av Selbustien på Årsøya.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2020 kl 20:19

ANNONSE
Annonse

Det var mange frammøtte da det var offisiell åpning av Selbustien på Årsøya tirsdag kveld. Det ble holdt taler og gitt utmerkelser til de som har lagt ned mye tid og energi i dette prosjektet, som har resultert i en 8-km lang stitrasé. I tillegg hadde Tove Stageberg åpnet kafeen for anledningen, slik at de frammøtte fikk varme seg på en kaffekopp og mulighet til å kjøpe ferske vafler.

Trekløver

Ordfører Ole Morten Balstad var tydelig på at Selbustien er et positivt løft for bygda.

– Selbustien er det eneste tiltaket kommunen har gjennomført som ingen har påpekt feil med, sa Ole Morten Balstad under åpningstalen.

Så takket han alle som har bidratt og spesielt LHL.

Videre trakk ordføreren Ole Morten Balstad fram trekløveret Ola Morten Eidem, Roar Uglem og Svend Eggen som skal ha mye av æren for Selbustien i sin helhet, fortgangen i prosjektet og ikke minst alle fasilitetene rundt stien.

Ola Morten Eidem har fungert som prosjektleder, Roar Uglem i Selbu Vekst har tatt hånd om forskjellige avtaler i forbindelse med prosjektet og Svend Eggen som er vaktmester på Årsøya, har fungert som en altmuligmann i dette prosjektet.

Saken fortsetter under bildet

Ordfører Ole Morten Balstad takker alle de involverte i åpningstalen. Foto: Ola Bjerken

Mange fasiliteter

Selbustien har mange fasiliteter rundt seg i følge Ola Morten Eidem som har vært prosjektleder for dette.

– Langs stien vil man finne frisbeegolfbane, som forøvrig har blitt kåret til Norges tøffeste bane på nettsiden frisbeegolf.no Sandbane for håndball er også å finne langs den nye stitraseen, samt volleyballbane, sier Ola Morten Eidem.

Det skal også bygges bmx sykkelbane og nok en sandbane for håndball.

Selbyggene var skeptiske når de først fikk høre om dette prosjektet, men det stilnet ganske så fort når gangbrua kom på plass.

– Selbyggene er nå en gang skapt slik at de liker å spå ting som kan gå dårlig, men etter at gangbrua kom på plass så var alle begeistret, forteller Ola Morten Eidem

Det skulle egentlig være en ordførertur i forbindelse med åpningen, men på grunn av koronasituasjonen så var det ikke rette tidspunktet å ta den på. Knut Erling Flataker fra Trondheimsregionens friluftsråd var til stede under åpningen og utfordret Ole Morten Balstad på å invitere til ordførertur langs Selbustien neste år.

Hør intervjuet med prosjektleder Ola Morten Eidem her:

Ola Morten Eidem ved Selbustien. I bakgrunnen kan man skimte en frisbeegolf kurv.

Nøkkelord

ANNONSE