Nea Radio

Offisiell åpning av Betania Malviks nye tilbud

Feiret: Talene og lykkeønskningene var mange da Betania Malvik offisielt markerte åpningen av sitt nye tilbud Arbeidsrettet rehabilitering. Fra venstre: Administrerende direktør for Lukasstiftelsen, Tor Inge Skjøtskift, ordfører i Malvik, Ingrid Aune, direktør ved Betania Malvik, Ingfrid Skogrand og leder for Arbeidsrettet rehabilitering, Ranveig Nilsen. Foto: Anne Gundersen

Tirsdag kunne endelig Betania Malvik ta seg tid til å holde en offisiell markering av at de nå er i gang med sitt nye tilbud; Arbeidsrettet rehabilitering.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2018 kl 20:59

Etter sjokktapet av et anbud til Helse Midt-Norge i fjor, gikk Betania Malvik i tenkeboksen. På julebordet fikk de ansatte gladnyheten om at et nytt anbud; Arbeidsrettet rehabilitering, var vunnet. Etter å ha vært i drift med konseptet siden januar i år, ble det tirsdag endelig tid for å offisielt markere at driften ved den tradisjonsrike institusjonen går videre med uforminsket styrke.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Handlekraft

– Alle ansatte viste umiddelbart en stor vilje til å tenke nytt da vi fikk den vonde beskjeden i fjor, sier direktør ved Betania Malvik, Ingfrid Skogrand.

– Nå går vi i gang med Arbeidsrettet rehabilitering og dette er noe vi har lang og svært god erfaring med fra før. Den nye modellen baserer seg nemlig på et av konseptene Betania har hatt størst suksess med. "Raskere Tilbake" som også fokuserte på å få folk tilbake til jobb etter både psykiske og fysiske utfordringer kunne vise til tall som at 94 prosent av alle deltakere var til bake i jobb etter ett års behandling.

Døgntilbud

Ranveig Nilsen skal lede arbeidsrettet rehabilitering ved Betania og hun var også involvert i "Raskere tilbake".

– Det nye nå er at vi har et døgntilbud i tillegg til dagbehandling. Men dette er noe vi som kjent har hatt stor suksess med tidligere, så vi har mye å lene oss på her, mener hun.

Tenker økonomi

Skogrand var opprørt over avslaget i fjor og reagerte særlig på at økonomi syntes å være avgjørende under forrige anbudsrunde.

– Det skremmer at man ser ut for å behandle mennesker som skruer og muttere i et samfunn som stiller stadig større krav til effektivisering. Denne gangen måtte vi også gå noen runder i forhold til økonomi, men uten å inngå kompromiss på kvalitet, forsikrer hun.

– Jeg er overbevist om at dette er et svært bra tilbud til våre brukere.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...