Nea Radio

Interpellasjon fra Stjørdal SV:

Offensiv for lokalt næringsliv

Billedholmen: Morten Harper er kommunestyrerepresentant for Stjørdal SV. Foto: Stjørdal SV

Deler ordføreren interpellantens ønske om å styrke lokalt næringsliv og produksjon gjennom kommunens innkjøp og prosjekter, samt hvilke konkrete grep gjøres for å nå et slikt mål? Det er spørsmålet Morten Harper (SV) stiller i kommunestyret i Stjødal torsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Koronakrisens begrensninger i samfunnslivet har medført lavere økonomisk aktivitet og sysselsetting på mange områder. Det ser vi også i næringslivet i Stjørdal. Som en stor innkjøper av varer og tjenester har kommunen en særskilt mulighet for å bidra til økt aktivitet hos våre lokale firma og produsenter. Stjørdal SV mener kommunen har et ansvar for å handle lokalt – og nå gjelder det mer enn noensinne.

Offentlige innkjøp har reglement og regelverk som skal sikre kvalitet, effektivitet, likebehandling og innsyn. SV mener vi på mange områder kan nå disse målene med lokale leverandører. Enten det gjelder vedlikehold, utbygginger, matvarer eller utstyr og forbruksmateriell i kommunal virksomhet. Særlig miljørettede prosjekter, for eksempel energisparing og avfallsminimering, vil bidra til å videreutvikle kompetanse og produksjon lokalt som styrker Stjørdals næringsliv for fremtiden.

Spørsmål:

Deler ordføreren interpellantens ønske om å styrke lokalt næringsliv og produksjon gjennom kommunens innkjøp og prosjekter, samt hvilke konkrete grep gjøres for å nå et slikt mål?

Forslag til vedtak:

Kommunestyret ønsker å stimulere lokalt næringsliv og produksjon gjennom kommunens innkjøp og prosjekter. Handlingsrommet i innkjøpsregelverket brukes for å styrke lokale virksomheter. Kommunedirektøren rapporterer i en sak på neste kommunestyremøte hvordan målsetningen er fulgt opp, og redegjør for videre tiltak som kan iverksettes.

Interpellasjon i kommunestyremøte 10.09.20

Fra Morten Harper, SV

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...