Nea Radio

OECD besøkte Malvik kommune

OECD besøkte Malvik kommune Foto: Gro Anita Mortensen, Malvik kommune

OECD er i Norge for å se på en ny desentralisert modell for kompetanseutvikling i skolesektoren. Onsdag var Sveberg skole vertskap og delte sine erfaringer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Den nye modellen for kompetanseutvikling i norske skoler skal sikre kvalitet i norske skoler. Som skoleeier har vi plikt til å legge til rett for tidlig innsats, der lærere, skoleledere og skoleeiere har rett kompetanse til å gjennomføre dette arbeidet, sier kommunalsjef Ester Sandtrø.

Kunnskap nøkkel til framtida

I stortingsmelding 21 står det: "Kunnskap er nøkkelen til fremtiden, både for hvert enkelt menneske og for samfunnet som helhet. For at barn og unge skal ha lyst til å lære, være motiverte og oppleve mestring må alle som har en rolle i utdanningssystemet være preget av lærelyst."

Peatriz Pont fra OECD poengterer viktigheten av å besøke skolene for å kunne se samarbeidet i praksis.

- Målet vårt er å se at disse reformene fungerer i praksis ved skolene, og i livene til barna.

Lokalt forankret samarbeid

Samarbeid og kompetanseutvikling mellom skolene, universitet og høyskoler skal forankres på lokalt nivå for å øke kvaliteten.

- Det at vi nå jobber med en desentralisert modell betyr at vi jobber med kompetanseutvikling med lokal forankring. Malvik kommune inngår i et nettverk med Trondheim kommune og Klæbu kommune. Vi skal i samspill samarbeide med universitet og høyskoler for å styrke videreutdanningen og kompetanseutviklingen i skolen. Derfor er jo det å få videreformidlet våre erfaringer og framtidige behov knyttet til etter- og videreutdanning viktig for oss fordi vi ser behovet for å ha beste mulig lærere, med oppdatert kompetanse i skolen vår, sier kommunalsjef Ester Sandtrø i Malvik kommune.

OECD besøkte Sveberg skole onsdag. Foto: Gro Anita Mortensen, Malvik kommune

Riktig kompetanse

Malvik kaller seg "en mellomstor og fremoverlent kommune" med store investeringer i skolesektoren de siste årene, der den foreløpig siste, Hommelvik ungdomsskole sto klar 30. januar.

- Nå skal altså forskere fra OECD samle informasjon om det vi gjør, som de i etterkant skal vurdere for å gi råd til den norske regjeringen om veien videre. For oss er det utrolig spennende å få være med i dette arbeidet, sier kommunalsjefen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...