Nea Radio

Ålen:

Oda slipper ny låt

SJELDNE PIKER: Oda Trøen med ny låt. Foto: Per Magne Moan

Sonja Henie er forbildet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Jeg liker å skrive sanger om det som opptar meg i hverdagen, både det jeg irriterer meg over og de små gledene.

Sangeren og låtskriveren Oda Trøen fra Ålen har drevet med musikk fra hun gikk i andreklasse. Da begynte hun på kulturskolen og instrumentet var fele.

Fra fele til sang

Etter hvert gikk hun over på sang og gitar og begynte tidlig å skrive musikk - både alene og sammen med gruppa "Lunderengsførkjan". Det ble også mange opptredener, ikke minst flere deltagelser på UKM.

"Sjeldne Piker", er spilt inn på kav ålbyggdialekt og når det kommer til sjanger, så har Oda sin egen definisjon.

– Jeg liker å definere meg selv som Americana eller mer Nordicana, sier hun, og innrømmer at selv om "Sjeldne Piker" er på dialekt, så utelukker hun ikke at det kommer tekster på engelsk også etter hvert.

– Jeg føler at å synge på dialekt får frem identiteten min. Det blir på mange måter nært, sier hun og sier at utgangspunktet for låten var å røske opp litt i ordtaket, "Det ordner seg alltid for snille piker"

– Da tok jeg utgangspunkt i Sonja Henie på 30-40-tallet. Hun var jo et råskinn, både best betalte hollywoodskuespiller og OL-vinner, så jeg tenkte at hennes situasjon best kan illustrere dette og røske opp i de normene samfunnet setter, sier hun.

Dakota og Larsville

Produsent på nylåten er Lars Lien - kjent fra Larsville Studio på Stugudal. Denne gangen tok han med seg opptaksutstyret og inntok musikkrommet på Hov Skole i Ålen, der innspillingen foregikk.

Lars Lien bak spakene og Arve Hitterdal med bassen i musikkrommet på Hov Skole i Ålen. Foto: Privat

Med seg som musikere, har hun gruppa Dakota som også kommer fra Ålen, En gjeng hun har samarbeidet med flere ganger tidligere, både på scene og i studio.

Det betyr at ordføreren i Holtålen, Arve Hitterdal, trakterer bassen på innspillingen.

Jo Inge Engesvold på trommer og Oda på Face eller Snap. Foto: Privat

Koronaåret

Oda innrømmer at når det kommer til å lage musikk, så er hun mest kreativ når hun er helt alene.

– Jeg bor i ei leilighet like ved Dragvoll der jeg studerer og i koronapandemien har det blitt mange langsomme kvelder, og da har jeg brukt tida på å skrive musikk.

Hør intervju med Oda Trøen her. Sjeldne Piker hører du lenger ned på siden.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...