ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Flomsituasjonen i dalføret:

Observert farlig atferd nært elva

Mye is har tatt turen godt oppå åkrene ved Forra bru Foto: Henrik Einangshaug

Mye mildvær den siste tiden har ført til ispropper og stor vannføring langs Stjørdalselva, og flere personer har måtte evakuere fra sine hjem.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Politiet ble natt til søndag varslet om en ispropp i Stjørdalselva, og rykket sammen med brannvesenet ut til en bolig ved Midtkil i Hegra, som var omringet av vann. Der ble to personer og fem dyr evakuert.
Mildværet har ført til en rekke problemer i regionen, og flere veier har i løpet av dagen vært stengt grunnet flom, og flere er fortsatt stengt. Alle de evakuerte følges nå opp av kommunen, og kommunedirektør i Stjørdal kommune, Tor Jakob Reitan, sier kommunen har system på plass dersom behovet for ytterligere evakuering av folk og dyr skulle melde seg.

Reitan opplyser videre at kriseledelsen i kommunen hadde møte søndag morgen kl. 08:00 og 12:00. De fikk der også rapport fra politiet og NVE, samt gjennomgikk dronefilm tatt av elva i formiddag.

Observert farlig atferd

Stjørdal Kommune følger situasjonen nøye i tiden fremover. Samtidig kommer kommunedirektøren med en klar oppfordring om at alle tar vare på sin egen sikkerhet.

- Ikke ta unødige sjanser når du forsøker å redde verdier. Det er observert atferd som anses farlig så nært ei uforutsigbar elv.

Kommunen styrker nå sin beredskap, og legger opp til at denne situasjonen kan vare en stund. Reitan sier det er viktig for de å være tilgjengelig for politiet når det kreves også i dagene fremover.

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan, ber folk ikke ta unødige sjanser når de forsøker å redde verdier. Foto: Skjermbilde

Gjør analyser

NVE har meldt til kriseledelsen at det er særlig fra og med i morgen man må følge med på situasjonen, grunnet mye regn og varme. Kommunen gjør nå analyser av elva sammen med politiet og folk med kunnskap til elva, slik at de kan forutse hvor neste oppsamling og oversvømmelse lengre nedover i elva kan komme.

- Det kan gå veldig bra dette og at isen og vannet skylles ut i havet ved Hell, men det kan også oppstå nye ispropper med påfølgende oversvømmelser på vegen nedover, skriver Reitan avslutningsvis til Nea Radio.

Slik så det søndag ettermiddag ut ved Forra bru

Slik så det ut ved Midtkil Foto: Henrik Einangshaug

Nøkkelord

ANNONSE