Annonse
Nea Radio

Duedtie:

Nytt tilbud i kulturskolen i Røros

Foto: Røros Kulturskole

Røros kjenner på ansvaret det er å ha status som samisk forvaltningskommune, og tilbyr nå kurs i sørsamisk kunst og handverk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Kulturskolen i Røros vil nå tilby opplæring innen duedtie, sørsamisk kunst og handverk. Dette er et helt nytt tilbud der elevene vil få lære om og praktisere samiske naturmaterialer, former og uttrykk.

Med opplæring innen sørsamisk kunst og handverk, blir elevene kjent med tradisjonelle metoder og teknikker i møte med det moderne. Her vil elevene få mulighet til å lage bruksgjenstander.

I tilbudet vil det være fokus på de bærekraftige verdiene som ligger til grunn i duedtie. Økologisk tenkning og forståelse er viktig for å bli bevisste forbrukere.

Tilbudet gjelder alle barn og unge i Røros kommune mellom 10 (5. trinn) og 20 år og elevene trenger verken forkunnskap eller tidligere erfaring for å være med på opplegget.

Oppstart er tirsdag 24. november og kurset vil gå ukentlig fram til og med april.

Kulturskolerektor Nils Graftås sier man gjør dette i kraft av at Røros er en samisk forvaltningskommune.

– Det er jo også mye samisk kultur i området, så på både det ene og andre viset er det meget naturlig at vi setter igang med dette kurset, sier han og oppfordrer interesserte til å melde seg.

Hør intervju med kulturskolerektoren her:

Nøkkelord

Annonse