Nea Radio

Nytt midt-norsk nettkonsern

ENIGE om å etablere et nytt midt-norsk nettselskap. Fra venstre Jon H Solum (NTE) og Per Kristian Skjærvik (TrønderEnergi) Foto: TrønderEnergi

Styrene i NTE og TrønderEnergi er enige om å etablere et felles midtnorsk nettkonsern, som blir Norges nest største nettselskap. KLP er i dag eier i TrønderEnergi Nett og blir også eier i det nye nettkonsernet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2018 kl 10:51

Planene for et nytt midtnorsk nettkonsern ble presentert på Scandic Hell tirsdag morgen.

– Dette er en historisk begivenhet og vi har jobbet i lengre tid for å få dette på plass, sier sier styrelederne i NTE og TrønderEnergi: Jon Håvard Solum og Per Kristian Skjærvik.

- Vi er svært fornøyd med at et felles trøndersk eid nettselskap nå kommer på plass. Dette er en viktig milepæl for Trøndelag og norsk kraftnæring.

Norges nest største

Det nye selskapet blir Norges nest største nettselskap basert på antall kunder. Konsernet vil fra starten ha om lag 250 000 kunder, rundt 450 medarbeidere, og en samlet nettkapital på omtrent 5,4 milliarder kroner.

- Dette blir et av Norges største, mest effektive og kompetente nettselskap, og vil bidra til høy leveringssikkerhet og en konkurransedyktig nettleie for kundene, sier styreleder i TrønderEnergi, Per Kristian Skjærvik.

- Teknologisk utvikling og kundenes forventninger gjør framtida mer krevende for nettselskapene.

Et stort midt-norsk nettkonsern er godt posisjonert til å sikre nødvendig kompetanse og utviklingsevne til å kunne utvikle vår bransje videre, sier styreleder i NTE, Jon Håvard Solum.

– Framtida er elektrisk og vi er nødt til å ha et nett som er i stand til å ta i mot og distribuere nye former for energi.

Midtpunkt

Administrasjonssenteret for det nye nettkonsernet legges til Stjørdal, noe som vil bety 20 til 30 nye arbeidsplasser i kommunen.

– Dette er med å befeste Stjørdal som midtpunkt, sier en fornøyd ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, som også er opptatt av fremtidsrettet energi.

– Norge ligger blant de fremste i verden fornybar energi, både når vi snakker om utvikling av kilder og tilrettelegging for bruk. Det betyr at det nye selskapet ikke bare vil konkurrere i NM i fornybar energi, men også i VM, noe som er svært spennende å være med på for oss som vertskommune for det nye selskapet. En naturlig utviklingsoppgave for det nye konsernet vil være å søke samarbeid og partnerskap sørover mot Dovre og nordover mot Saltfjellet. - Framtidas krav til kompetanse, effektivitet og avkastning peker

mot flere sammenslåinger i nettbransjen i årene som kommer, heter det i ei pressemelding fra NTE og TrønderEnergi.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...