Nea Radio

Ler:

Nytt kryssingsspor tatt i bruk

Første tog forbi: Dette godstoget var det første som passerte det nye kryssingssporet på Ler i Melhus. Foto: Bane NOR

Mandag 8. juni ble det nye kryssingssporet ved Ler stasjon satt i trafikk. Nordgående godstog fikk æren av å være første tog gjennom den nye stasjonen i fem-tida på morgenen. To år med intens arbeid nærmer seg nå slutten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist helg har det vært et såkalt totalbrudd på Dovrebanen. Banen har vært stengt over flere strekninger, og på Ler stasjon betydde denne «togfrie» helga den siste innspurten for å klargjøre kryssingssporet for bruk.

Det er brukt mye tid på å sette i verk det nye signalsystemet, og natt til mandag ble det utprøvd under forskjellige scenarier, for å sikre at det ville fungere som forventet. Videre har mannskapene brukt helga til å justere og tilpasse kjøreledningen, et annet element som er viktig i togframføring.

Avsluttende arbeid: To år med intens arbeid avsluttes, like før det nye kryssingssporet taes i bruk på Ler. Foto: Bane NOR

Svenskene tar over

Det første godstoget kom fra Oslo, og var på vei til terminalen på Heimdal med leveranser. Det markerte med det en verdig «åpning» av det forlengede kryssingssporet. Det neste toget som passerte Ler, var det første passasjertoget fra SJ, som tar over trafikken på sju norske togstrekninger fra mandag. Deriblant både Dovrebanen, Trønderbanen, Rørosbanen og Meråkerbanen.

Det jernbanetekniske arbeidet er med dette ferdigstilt, og de lange godstogene kan altså krysse med annen togtrafikk på Ler. Kapasiteten er økt, det vil si at 650 m lange godstog kan krysse på Ler uten unødig tidstap. Det øker fleksibiliteten på denne delen av Dovrebanen vesentlig.

Anleggsarbeidet ved Ler stasjon vil fortsette gjennom sommeren, men da er det arbeid med arrondering, ny parkeringsplass og opprydding som vil foregå. Når Bane NOR er ferdig på Ler, er det investert om lag 240 millioner kroner på strekningen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...